RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PÅ BENKEN: Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo under omspillkampen mellom Ungarn og Norge på Groupama Arena i Budapest søndag kveld.
PÅ BENKEN: Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo under omspillkampen mellom Ungarn og Norge på Groupama Arena i Budapest søndag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Ny måling: Det norske folk er usikre på Høgmo

Sist oppdatert:
Og Nettavisens lesere mener landslagssjefen bør gå.

Per-Mathias Høgmo har fått tøff kritikk fra flere hold etter playoff-fiaskoen mot Ungarn.

En undersøkelse InFact har utført for VG viser at 55-åringen fortsatt har en del støtte fra det norske folk, men folk er likevel er usikre på hva de skal mene om resultatene til Høgmo og det norske landslaget.

Undersøkelsen viser at to av ti vil fjerne Høgmo fra sjefsstolen. Dobbelt så mange ønsker å beholde ham, mens like mange svarer «vet ikke».

Det er i sterk kontrast til de over 25.000 som har stemt i Nettavisens uhøytidelige avstemming. Der mener 70 prosent at Høgmo bør gå av som landslagssjef (18.707 stemmer).

For øvrig mener drøyt fire prosent av de spurte i InFact-undersøkelsen at Høgmo har gjort en «svært god jobb», mens over åtte prosent mener det stikk motsatte. 40,6 prosent svarer vet ikke. De øvrige fordeler seg relativt jevnt fra karakterene 2 til 4.

Norge tapte 1-3 over to kamper mot Ungarn. Dermed blir det ingen EM-tur til Frankrike neste år for det norske landslaget. Høgmo har kontrakt i to år til.

Etter tapet var det en påfallende lite ydmyk og selvkritisk landslagssjef som møtte pressen. TV-reporter Jonas Bergh-Hansens intervju vakte oppsikt, og TVNorge-reporteren har sågar fått trusler etter sine kritiske spørsmål til landslagssjefen.

Les mer: Nettavisens sportssjef Carina Alice Bredesen har blogget om Høgmos møte med det norske folk etter EM-fiaskoen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere