*Nettavisen* Sport.

Ny Mercedes-kontrakt en formalitet for Hamilton

AVGJORDE I RUSSLAND: Lewis Hamilton mottar trofeet fra Russlands president Vladimir Putin etter seieren sist helg. Til venstre ser vi Nico Rosberg, som ble nummer to i Russland Grand Prix i Sotsji.

AVGJORDE I RUSSLAND: Lewis Hamilton mottar trofeet fra Russlands president Vladimir Putin etter seieren sist helg. Til venstre ser vi Nico Rosberg, som ble nummer to i Russland Grand Prix i Sotsji. Foto: Alexei Nikolsky (Ap / NTB scanpix)

Verdensmester Lewis Hamilton sier det ikke er noen stor sak for ham å fornye kontrakten med Mercedes for kommende sesong i formel 1.

– Nå når jeg har sikret meg min andre VM-seier, er det nærmest en formalitet å fornye kontrakten. Det er ikke noe jeg tenker mye på eller bruker særlig med ressurser på, sier Hamilton.

Han legger til at verken han eller lagledelsen har diskutert detaljene og nyansene i en eventuell ny kontrakt. Han er inne i det andre året av en kontrakt som i utgangspunktet løper i tre år. Foreløpig er det ikke snakket så mye om en utvidelse og fornyelse av kontrakten. Årsaken til det er at ikke slike samtaler skulle komme inn som et forstyrrende element i VM-avslutningen.

Nico Rosberg, Hamiltons rival og lagkamerat i Mercedes-laget, fornyet avtalen sin med laget tidligere i år. Når den nye kontrakten med Hamilton også kommer på plass, er det garantert at de to kommer til å bli tøffe konkurrenter om VM-tittelen også i 2015-sesongen.

Tam avslutning

Mens spenningen holdt seg til siste slutt mellom Mercedes-stjernene Hamilton og Rosberg, ble det en heller tam avslutning på duellen mellom briten Jenson Button og danske Kevin Magnussen i McLaren-laget.

Det var ventet at dansken skulle markere seg og kjøre fra briten, men slik gikk det ikke.

– Jeg både tror og regner med at Kevin kommer til å slå Jenson Button. Om han ikke slår ham hver gang, så regner jeg med at han kommer til å være mer foran ham på resultatlisten enn bak, sa Jan Magnussen ved starten av sesongen.

Nå er sesongen over, og selv om den danske yndlingen markerte seg bra i starten av sesongen, falt han kraftig av etter hvert. Til slutt endte det med at Button samlet 126 poeng i VM-sammendraget, mens det bare ble 55 på dansken.

Usikkert

Etter at Kevin Magnussen hadde sikret seg en plass på seierspallen og de fleste regnet med at han hadde funnet sin naturlige plass i formel-sirkuset, begynte det å butte mot for dansken. Det gikk ikke så lett som han hadde håpet.

– Han fikk en flying start, men ble raskt tatt igjen av hverdagen. Han ble nok litt sjokkert av all oppmerksomheten og alt som hører med et liv i dette motorsirkuset, mente John Nilsen, dansk TV-kommentator.

Nå er det høyest usikkert hva som vil skje neste sesong. McLaren har foreløpig ikke offentliggjort hvem som skal kjøre for det britiske laget, og det kommer heller ikke til å bli klart for et stykke ut i desember. Til da må danske Kevin Magnussen leve i usikkerhet, og det kan utmerket godt ende med at han avslutter dette året uten kontrakt og noen strålende framtid i formel 1. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.