RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny nedtur for Ronny Deila

TAPTE: Ronny Deila og Celtic gikk på en skuffende tap mot Aberdeen.
TAPTE: Ronny Deila og Celtic gikk på en skuffende tap mot Aberdeen. Foto: Graham Stuart (Reuters)
Sist oppdatert:
Dramatisk toppoppgjør for Deila og Celtic mot Aberdeen.

ABERDEEN - CELTIC 2-1:

Aberdeen klatret forbi Celtic og leder nå skotske Premier League etter at de slo Deilas menn 2-1 hjemme lørdag ettermiddag.

Til tross for at Aberdeen ble redusert til ti mann 20 minutter før slutt på stillingen 1-1, klarte hjemmelaget å stikke av med seieren.

Paul Quinn ble den store helten da han fem minutter før slutt satte inn 2-1 for Aberdeen.

Deila: - Skuffende

Dermed fortsetter nedturen for Ronny Deila som nylig måtte se eget lag ryke ut av Chamions League-kvalifiseringen mot Malmö.

- Vi spilte en kontrollert førsteomgang. Da var vi det beste laget og vi skapte de fleste sjansene. I andreomgang startet vi greit, men så fikk de en straffe. Det skulle ikke ha vært straffe, sier Deila, ifølge BBC.

- Det var en veldig, veldig billig straffe og slutten av kampen var skuffende for vår del. De fikk en mann utvist og vi burde ha angrepet dem og scoret et nytt mål, men i stedet slapp vi inn et enkelt mål på dødball, forteller nordmannen.

Traff tverrliggeren

Gjestene fra Glasgow gikk hardt ut på Pittodrie Stadium lørdag ettermiddag og dominerte fullstendig i de første 15 minuttene.

Leigh Griffiths var blant annet nære scoring for Celtic da han banket ballen i tverrliggeren etter cirka 15 minutter spill, men til tross for gode sjanser slet Deilas menn med å sette ballen i mål .

Utover omgangen kom Aberdeen mer med i kampen. Etter 19 minutter kom Andrew Considine til en god mulighet på hodet, men Craig Gordon vartet opp med en god redning.

Straffe

Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake, men det var gjestene som skulle finne veien til målet først. Etter 33 minutter pekte dommeren på straffemerket da Considine holdt igjen Griffiths inne i sekstenmeteren.

Samme mann kunne dermed juble minuttet senere da han banket ballen i mål fra 11-meteren til full jubel fra de tilreisende fra Glasgow.

Leigh Griffiths satte inn 1-0 til Celtic mot Aberdeen på straffe.

Celtic tok igjen over kampen etter scoringen, men like før pause holdt hjemmelaget på å utligne da ballen ble slått inn til en umarkert Kenny McLean. Heldigvis for Deila og Celtic var headingen svak og gikk til side for mål.

Ved pause stod det derfor fortsatt 0-1 til Celtic.

Ny straffe

Celtic var imidlertid ikke fullt så heldige like etter hvilen. For det tok ikke mer enn ti minutter av andreomgang før Aberdeen utlignet.

Dommeren pekte igjen på straffemerket da Dedryck Boyata felte Graeme Shinnie på klønete vis innenfor sekstenmeteren. Fra ellevemeteren hadde Adam Rooney full kontroll og satte enkelt inn 1-1 for hjemmelaget.

Scoringen virket å ryste gjestene, men Celtic skulle få et løft etter 71 minutter da dommeren valgte å gi Aberdeen-spiller Jonny Hayes rødt kort etter en duell med svenske Mikael Lustig.

Quinn scoret

Men Deilas menn klarte ikke utnytte overtallet mot slutten av kampen.

I stedet var det hjemmefansen som skulle juble da dommerne blåste av etter 90 minutter. For fem minutter før slutt ble ballen lagt inn foran Celtic-målet. Der ventet Paul Quinn alene foran mål som enkelt kunne sette inn 2-1.

JUBELSCENER: Aberdeen-spillerne holdt ikke igjen da de gikk opp til 2-1 mot Celtic.

Celtic presset på for utligningen mot slutten av kampen, men gjestene klarte ikke å score. Dermed klatrer Aberdeen forbi Celtic på tabellen og leder nå den skotske ligaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere