*Nettavisen* Sport.

Ny norsk fotballnedtur

RYKKER NED: Eintracht Braunschweig og Håvard Nielsen rykket lørdag ned fra Bundesliga. Foto: Tobias Schwarz (Reuters)

To nordmenn rykker ned fra Bundesliga.

08.07.14 10:06

HOFFENHEIM - BRAUNSCHWEIG 3-1: Det er ikke bare Premier League nordmenn rykker ned.

Lørdag ettermiddag ble det nemlig klart at også Håvard Nielsen og Omar Elabdellaouis Eintracht Braunschweig ikke får fornyet Bundesliga-kontrakt.

Braunschweig, med Håvard Nielsen med fra start, måtte lørdag slå Hoffenheim borte for å ha noe som helst sjanse til å overleve på øverste nivå i Tyskland.

Det klarte de imidlertid ikke, for Hoffenheim gikk seirende ut av oppgjøret etter å vunnet hele 3-1.

- Surt dette her! Lagene rundt gjorde jobben for oss, men det viktigste var å gjøre vår egen jobb, noe vi ikke klarte, sier Elabdellaoui til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Braunschweig's Norwegian midfielder Omar Elabdellaoui poses on July 5, 2013 during the 2013-14 season photocall of the German Bundesliga first division football club Eintracht Braunschweig in Braunschweig, northern Germany. AFP PHOTO / DPA/SEBASTIAN KAHNERT GERMANY OUT Foto: Sebastian Kahnert (Afp)


- Det var veldig vondt å sitte å se på fra sidelinjen og ikke kunne hjelpe til utpå der. Men om du vil holde deg oppe i en såpass bra liga kan man ikke tape de siste fem kampene og score bare 1 mål på 5 kamper. Nei, det svir og gjør såklart veldig vondt akkurat nå, men laget kommer sterkt tilbake, forteller nordmannen til Nettavisen.

Sjanseløse
Hoffenheims Sebastian Rudy scoret kampens første mål da han headet ballen i mål etter 15 minutter spill.

Etter hvilen økte Roberto Firmino ledelsen til 2-0, før Kevin Volland la på til 3-0 etter 70 minutter.

Braunschweig reduserte til 3-1 like før slutt, men det hjalp lite, for da dommeren blåste av kampen stod det fortsatt 3-1 til hjemmelaget.

Fikk hjelpen de trengte
Braunschweig var i utgangspunket også avhengig av at Schalke slo Nürnberg og Mainz slo Hamburg for at de skulle ha en mulighet til å overleve. Tapet mot Hoffenheim var trolig ekstra tungt å svelge, ettersom de fikk den hjelpen de trengte.

Men nå blir det altså spill i Bundesliga 2 for Braunschweig neste sesong. Der får de følge av Nürnberg, mens Hamburg må ut i kvalifisering.

Bayern feiret gullet
I andre ende av tabellen var det meste avgjort ettersom Bayern München for lengst har sikret seg seriegullet.

Pep Guardiolas menn gjorde likevel jobben hjemme på Allianz Arena, da de slo Stuttgart 1-0, før de kunne løfte Bundesliga-trofeet etter kampen.

Etter sesongens siste serierunde ble det klart at Bayern München får følge av Borussia Dortmund, Schalke 04 og Bayer Leverkusen i Champions League neste sesong.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.