RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny sesong i Managerleague

Sist oppdatert:
Slik forbereder du deg optimalt til den nye sesongen i Managerleague.

Torsdag kveld starter den 38. sesongen i det populære og norskutviklede managerspillet Managerleague.

Selv om selve seriespillet først starter mandag ettermiddag, er det lurt å starte sesongforberedelsene allerede i dag (legg merke til at spillet ikke er tilgjengelig før torsdag ettermiddag på grunn av vedlikehold og oppdatering av nye funksjoner).

Cup og trening
De neste dagene bør du bruke til å spille cuper og treningskamper. I tillegg er treningsleirer viktig for at laget skal stille så godt forberedt som mulig til den nye sesongen.

Det arrangeres cuper både lørdag og søndag, men husk at du bør delta i cuper der motstanderne holder omtrent det samme nivået som laget ditt – spesielt hvis du har et nystartet lag (6. divisjon i det norske ligasystemet).

Moralen er viktig
Søndag klokken 18 er det tid for treningsleir. Et tips er å legge denne utenlands (for å heve moralen i laget) og til en luksusresort (for å heve spillernes fitness). For å få størst mulig utbytte av leirene, er det best å legge opp til hardtrening. Du avgjør selvsagt selv hvordan du bruker ressursene dine, men moralen er viktigere enn du kanskje tror i kampsituasjon.

Husk også å ta ut ditt beste lag i startelleveren før serieåpningen mandag.

Den første ordinære treningen starter 09.00 mandag, og den første kampen i den nye sesongen sparkes i gang kl. 15.00.

Er du fersk som manager, kan det lønne seg å ta en titt på Managerleague-skolen.

Nytt for sesongen
Managerleague-utvikleren Christian «Spinner» Lassem har som alltid gjort flere endringer i spillet til den nye sesongen. Denne gangen har han konsentrert seg om å opprettholde balansen og rettferdigheten i spillet. Kampen mot inflasjonen i økonomien har også vært viktig.

*Den største forskjellen fra tidligere sesonger er at en spiller får en karantene på 14 dager fra vedkommende blir kjøpt til han kan bli lagt ut for salg igjen. Målet med endringen er å forhindre at managere spekulerer i å kjøpe unge spillere for så å selge dem videre umiddelbart til langt høyere priser.

*For å bekjempe inflasjonen i spillet er skattenivået høynet fra 1 til 2,5 prosent. Lag med mindre enn 100 millioner i formue kommer ikke til å bli berørt av endringen.

*Den maksimale inntekten fra treningskamper er blitt redusert fra 300.000 til 250.000. Bekjempelse av inflasjonen er årsaken til den denne endringen.

*Det er også gjort endringer i punktet om salg av spillere i regelverket. Alle managere vil få beskjed om disse endringene.

Managerleague-sjefen Spinner avslørte flere smarte triks da han stilte på nettreff tidligere i år.
Les svarene hans her: Avslørte Managerleague-triks

Lykke til med sesongen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere