Ny smell for Chelsea?

Foto: Dylan Martinez/REUTERS/NTB Scanpix

Vi friskmelder ikke Chelsea og tror laget kan få trøbbel borte mot Sunderland lørdag.

08.12.12 09:45

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Villa til flott odds

Oddstips 2: Det svinger i den evige stad

V75 Drammen: Faksen fikser millionene

V75 Drammen: Slik kan du vinne 40 millioner

Premier League: Oversikt over skader og karantener

Håndball-EM: Romania sikrer gevinst

Lørdagens tippekupong består av seks kamper fra Premier League og seks kamper fra Championship. Bonuspotten er på ca 770 000 kroner denne lørdagen og gjelder som kjent kun til en eventuell alenevinner på fulltidskupongen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Arsenal—West Bromwich
Arsenal tapte 0-2 hjemme for Swansea forrige runde og har ikke bedre enn 1-3-2 på de siste 6. Har falt ned til 10. plass med 21 poeng. Var allerede videre fra gruppespillet i Champions League før møtet med Olympiakos tirsdag og sparte en del faste spillere i 1-2-tapet. Lukas Podolski og Theo Walcott og rekker ikke dette oppgjøret, og det er høyst tvilsomt om Bacary Sagna blir klar. Laurent Koscielny, Andre Santos og Abou Diaby er fortsatt uaktuelle.

West Bromwich virket uslåelige for et par uker siden, men er kommet seg ned på jorda etter tap for Swansea og Stoke i de to siste. Gjorde overraskende nok seks endringer i førsteelleveren til kampen mot Stoke. Førstekeeper Ben Foster er fortsatt ute for bortelaget, ellers ser det meste bra ut.

Araenal skapte så godt som ingen målsjanser hjemme mot Swansea sist helg og er ikke til å stole på. West Bromwich vant 3-2 på Emirates i 2010/11 sesongen og kan vinne igjen. HUB.

2. Sunderland—Chelsea
To lag i elendig form. Sunderland har bare én seier på de siste ni i serien og har falt ned til den meget skumle 17. plassen. John O'Shea og toppscorer Steven Fletcher kan rekke oppgjøret, men kaptein Lee Cattermole er ute i et par måneder.

Chelsea ikke vunnet noen av sine siste sju kamper i serien, men ligger fortsatt på tredjeplass takket være den sterke starten på sesongen. Er ute av Champions League til tross for at det ble 6-1 mot Nordsjælland onsdag. Frank Lampard, Daniel Sturridge og John Terry er tilbake etter skader, men det er usikkert om trioen rekker dagens kamp. John Obi Mikel er suspendert.

Vi likte det vi så av Sunderland i andreomgangen borte mot Norwich og Martin O'Neills gutter hadde definitivt fortjent poeng. Vi kommer ikke på noe tidspunkt til å friskmelde Chelsea under Rafael Bentiz ledelse, men vi merker oss at Chelsea har vunnet de fire siste tilsvarende. HUB.

Sportspills travredaksjon hadde tipsklaff på Umeå torsdag (V65), Bjerke lunsj torsdag, Mantorp V4 fredag og Jarlsberg V65/V5 fredag og er i knallform igjen. Kjøp en av våre ekspertkuponger i spillboksen under til lørdagens hyperinteressante V75-omgang der gigantiske 40 millioner kroner venter en eventuell alenevinner

HTML EMBED

3. Swansea —Norwich

Swansea imponerte med 2-0 borte mot Arsenal sist og står med seks strake uten tap i ligaen. Har klatret til sjuendeplass, og det er bare tre poeng opp til Chelsea på bronse. Førstekeeper Michel Vorm og Pablo Hernandez er snart tilbake, men rekker trolig ikke dagens kamp. Viktige Wayne Routledge ser ut til å bli klar.

Norwich har ikke tapt på de siste åtte seriekampene etter at de ble knust av Liverpool og Chelsea for ca to måneder siden. Har dermed klatret opp på 12. plass med 19 poeng. John Ruddy, Michael Turner og Harry Kane er fortsatt ute med skader.

Swansea har sett strålende ut på slutten, mens Norwich tross et begrenset mannskap har fått godt betalt på slutten. Vi tror hjemmelaget fikser denne greit. H.

4. Southampton—Reading
To nyopprykkede lag som er i akutt poengnød. Southampton var i realiteten sjanseløse mot Liverpool forrige runde, men klarte å begrense tapet på Anfield til 0-1. Svært uheldige i hjemmemøtet med Norwich nest sist og hadde uten tvil fortjent alle poengene der. Ligger dermed fortsatt tredje sist, med 12 poeng på 15 kamper. Richard Chaplow og Frazer Richardson er tilbake i trening, men sistnevnte er nok ennå ikke klar for spill.

Readings førsteomgang mot Manchester United forrige helg var en av de mest elleville vi har sett, og stillingen ved pause var 4-3 til United. Det ble også sluttresultatet, noe som innebærer at Reading ligger nest sist med 9 poeng på 14 kamper. Spissen Pavel Pogrebnyak betegnes som usikker til dagens kamp, men Jimmy Kebe, Jem Karacan og Alex McCarthy er uaktuelle. 0-2-5 er ikke bortetall som skremmer hjemmelaget.

Southampton har sett klart forbedret ut på slutten og Reading tar ikke peing borte selv om de er i bedring. H.

5. Aston Villa—Stoke City
Villa har endelig sluttet å tape kamper og står med 1-2-0 på de siste tre oppgjørene. Ligger på 15. plass med 14 poeng, og det er bare to poeng ned til nedrykk. Forsvarerne Ron Vlaar og Richard Dunne er fortsatt ute. Charles N'Zogbia er usikker, men Darren Bent er med i troppen.

Stoke har vunnet mange jevne kamper de siste ukene og har meget pene 4-1-0 på de siste fem kampene. Har dermed passert både Liverpool og Arsenal og ligger på 9. plass med 22 poeng. Peter Crouch, som mistet flere tenner mot Newcastle, har trent med maske denne uken og kan rekke kampen. Strekkplagete Michael Owen er også usikker. Charlie Adam soner karantene, og også Rory Delap og Marc Wilson er ute.

Ingen enkel kamp å vurdere dette, men målrikt blir det ikke. 1-3-1 på de fire siste tilsvarende og vi satser på at historien gjentar seg. HU.

6 .Wigan Athletic—Queens Park Rangers
Wigan fikk bade straffe og utvisning mot seg tidlig mot Newcastle forrige runde og tapte til slutt 0-3. Det var det fjerde tapet på fem kamper, og har falt ned til 16. plass med 14 poeng. Hjemmelaget er sterkt svekket i forsvar: Både Antolin Alcaraz, Ivan Ramis, kaptein Gary Caldwell og Maynor Figueroa er ute med skader eller karantener. I tillegg er Ben Watson, Albert Crusat, Ryo Miyaichi, Shaun Maloney uaktuelle.

QPR hadde en fin mulighet til å ta sesongens første seier mot Aston Villa sist, men oppgjøret endte 1-1. London-klubben har dermed spilt uavgjort i sine to siste kamper og ligger sist med seks poeng. Keeper Julio Cesar er usikker, mens Bobby Zamora og Andrew Johnson er skadet. Stephane Mbia og Samba Diakite er begge meldt friske.

2-2-4 på hjemmebane for Wigan, mens QPR har 2-6-6 borte. Begge lagene trenger tre poeng, og mot et kraftig svekket Wigan kommer trepoengeren for QPR? B.

7 .Crystal Palace—Blackpool
Crystal Palace var tilbake på vinnersporet med 3-0 over Brighton forrige runde. Ligger på andreplass, og har en luke på fire poeng ned til Leicester på øverste playoff-plass. Ingen nye fravær hos hjemmelaget, men Paddy McCarthy og Jonathan Williams er fortsatt ute med skader.

Blackpool hadde fire uavgjorte på rad før det ble 4-1 borte mot Peterborough sist. Klatret til 12. plass, og det er fem poeng opp til Watford på nederste playoff-plass. Spissen Gary Taylor-Fletcher er tilbake etter skade, men denne kampen kan komme for tidlig. Matt Phillips og Ian Evatt er fortsatt ute. Forrige sesong tok Blackpool fire av seks mulige poeng mot Palace.

Palace går som toget og har flotte 7-2-1 hjemme på Selhurst Park. Blackpool har brukbare 4-2-4 på bortebane. Ian Holloway opp mot sitt gamle lag. Vi tror dette går greit for hjemmelaget. H.

8 .Huddersfield—Bolton
Nyopprykkede Huddersfield har bare tatt ett poeng på de siste fire kampene etter 2-4-tapet for Leeds forrige runde. Ligger på 15. plass med 28 poeng. James Vaughan var på benken sist og kan være tilbake i startelleveren for først gang på seks uker. Det er mer tvilsomt om spisskollega Jermaine Beckford blir klar. I tillegg er Sean Scannell usikker.

Bolton har tatt tre poeng mindre og ligger på 18. plass. Tapte 1-2 hjemme for Ipswich sist. Forsvareren Stephen Warnock sliter med en vond tå og betegnes som usikker. Stuart Holden, David Wheater og Josh Vela er fortsatt ute med skader.

Ingen tvil om at Bolton skal være klart best her, men laget fortsetter å underprestere på hjemmebane. Vi tror ikke Bolton taper denne. UB.

9 .Charlton Athletic—Brighton
Charlton spilte 0-0 borte mot Millwall forrige runde og har nå pene 4-2-0 på de siste seks. Har klatret til 13. plass, med fem poeng opp til playoff. Spissen Ricardo Fuller sliter med en strekk, og det er usikkert om han blir klar. Rhoys Wiggins og Lawrie Wilson er ute.

Brighton ligger tre poeng foran og fire plasser over dagens motstander, etter å ha blitt sendt hjem fra London med 0-3 av Crystal Palace sist. Lewis Dunk, Marcos Painter og Lewis Dunk rekker ikke dette oppgjøret. Wayne Bridge og Adam El-Abdb er usikre.

3-3-4 er ikke imponerende hjemmetall for Charlton, mens Brighton står med fine 4-3-3 på bortebane. Ny bingokamp dette som kan gå begge veier. HB.

10. Nottingham Forest—Burnley
Forest har falt ned til 10. plass etter to strake tap (mot Hull og Ipswich). 4-3-3 viser tallene hjemme på City Ground. Daniel Ayala er tilbake etter skade, men Greg Halford, Radoslaw Majewski, Jermaine Jenas og Simon Cox er fortsatt ute.

Burnley har spilt 1-1 i sine to siste (mot Blackburn og Barnsley). Har tatt ett poeng mindre enn dagens motstander og ligger på 14. plass. Svake 3-1-6 på fremmed gress og Mr. Austin har mistet litt av scoringsgnisten. Ben Mee er ute med skade.

Snodige 1-0-2 på de tre siste tilsvarende, men nå det må det vel være dags for Forest igjen? H.

11. Ipswich Town—Millwall
Etter en fæl start på sesongen, har Ipswich fått et løft etter managerskiftet. Ipswich har tatt sju av ni mulige poeng etter det sviende 0-6-tapet for Leicester i midten av november. Har dermed fått en luke på fem poeng ned til Bristol City på øverste nedrykksplass. Hjemme på Portman Road er god ikke tallene bedre enn 2-3-5. Viktige Nigel Reo-Coker (m) mister trolig kampen, men midtbanekollega Luke Hyam er trolig tilbake etter å ha vært syk sist helg. Paul Taylor er langtidsskadd.

Millwall er i kanonform om dagen og har nå tretten strake ligakamper uten tap. Vi foreslo oddspill på laget hjemme mot Charlton sist helg, men til tross for markant overtak ville ikke ballen i mål. Kun målforskjellen skiller laget fra playoff og borte står laget med 4-4-2. Goalgetter Darius Henderson er trolig tilbake lørdag etter å ha vært ute en måneds tid. Kaptein Paul Robinson er fortsatt ute.

Ipswich har funnet formen, mens Millwall opplever en fantastisk periode. Vi føler for alle tegn her. HUB.

12. Watford—Hull City
Hjemmelaget er i knallform og står med 5-2-0 på de siste sju og Gianfranco Zolas prosjekt er på rett vei. . De to siste kampene har endt med 4-1-seier. Elton Johns favorittklubb ligger nå på sjetteplass og innehar den siste playoffplassen. Fine 5-2-3 på eget gress. Noen spillere er fortsatt skadet, men det er ingen nye skader eller karantener fra sist helg.

Hull har hatt en flott første halvdel av sesongen og ligger på 5. plass med to poeng (35) mer enn Watford. Variable 2-1-2 på de fem siste i serien og brukbare 5-1-4 på bortebane. Heller ikke Hull-manager Steve Bruce har noen nye skader eller karantener.

1-2 og 1-1 på de to siste tilsvarende og Hull har generelt hatt et bra tak på Watford de siste sesongene. Hipp som happ dette. HB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 08.12.2012 15:55
1. Arsenal - West Bromwich Albion H U B
2. Sunderland - Chelsea U
3. Swansea City - Norwich City H
4. Southampton - Reading FC H
5. Aston Villa - Stoke City H U
6. Wigan Athletic - Queens Park Rangers B
7. Crystal Palace - Blackpool H
8. Huddersfield Town - Bolton Wanderers U B
9. Charlton Athletic - Brighton & Hove Albion H B
10. Nottingham Forest - Burnley H
11. Ipswich Town - Millwall H U
12. Watford - Hull City H B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 08.12.2012 15:55
1. Arsenal - West Bromwich Albion H U B
2. Sunderland - Chelsea H U B
3. Swansea City - Norwich City H
4. Southampton - Reading FC H
5. Aston Villa - Stoke City H U
6. Wigan Athletic - Queens Park Rangers B
7. Crystal Palace - Blackpool H
8. Huddersfield Town - Bolton Wanderers U B
9. Charlton Athletic - Brighton & Hove Albion H B
10. Nottingham Forest - Burnley H
11. Ipswich Town - Millwall H U B
12. Watford - Hull City H B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.