Ny smell for U21-landslaget

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

EM-drømmen fikk en ny knekk.

15.10.13 19:10

NORGE U21 - ISRAEL U21 1-3:

Det «nye», norske U21-landslaget gikk på en stygg smell i forrige uke da det ble tap for Aserbajdsjan hjemme på Marienlyst.

Ikke bare tapte de norske framtidshåpene, men de tapte også til gangs og gikk av banen med 1-3 som sluttsifre.

Tirsdag kunne trener Trond Nordsteien, som har ledet laget mens Tor Ole Skullerud hospiterer på A-landslaget, og hans menn reise kjerringa mot Israel, også det på Marienlyst, men det skulle heller ikke denne gangen gå Norges vei.

Igjen måtte de unge håpefulle gå av banen med 1-3-tap, denne gangen fro Israels U21-gutter. Moanes Dabour, Gil Jamil Yizhaq og Amir Agaiev scoret for gjestene.

Tidlig trøstemål
Molde-spiller Etzaz Hussain scoret Norges mål allerede etter 12 minutters spill, etter målgivende fra Strømsgodsets Gustav Wikheim, men dette ble ikke mer enn et trøstemål til slutt.

Det var Norge som åpnet kampen best, og tok slik sett ledelsen fortjent, men gjestene tok mer og mer over utover i omgangen.

I det 29. minutt kom utligningen ved Dabour. Scoringen kom etter at keeper Sondre Rossbach hadde sendt en klarering rett i beina på Israel-spilleren, som takket og bukket.

Snaue ti minutter senere var kampen snudd. Norge fikk ikke klarert og Dabour kunne spille flott til Yizhaq, som satte kula forbi Rossbach og i mål.

I det 85. minutt kom spikeren i den norske kista. Innbytter Agaiev satte ballen flott over Rossbach fra rundt 20 meter og den norske keeperen kunne lite gjøre.

Norge hadde mye ball i løpet av andre omgang, men kom til få sjanser. De mulighetene som kom ble heller ikke tatt godt nok vare på.

U21-gutta ble riktig nok snytt for et straffespark i løpet av omgangen, men så lenge dommeren ikke dømte, er det ikke så mye mer man får gjort med nettopp det.

Seiler akterut
Resultatet betyr at Norge nå ligger som nummer fire, nest sist, i sin EM-kvalifiseringsgruppe. Det er spilt fire kamper og Norge har kun kapret tre poeng så langt.

Det er Portugal som leder gruppen med sine ni poeng fra tre kamper. Etter seieren over Norge har Israel klatret opp til en andreplass med seks poeng.

Med andre ord har de to tapene på Marienlyst de siste dagene vært svært kostbart for Norge. Det skal totalt spilles åtte kamper i gruppespillet.

Neste kamp for Norge spilles borte mot israelerne 15. november. Fire dager senere gjester laget Makedonia.

Så sent som i sommer hadde Norge et U21-landslag med i et EM-sluttspill, det endte med semifinale og delt bronsemedalje.

Laget slo blant annet England i gruppespillet i det mesterskapet. Flere av profilene fra sommerens EM-lag er nå inne i varmen på A-landslaget til Per-Mathias Høgmo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag