RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny spansk VM-fadese

Sist oppdatert:
Spania imponerte alle i gruppespillet. Nå er de ute av VM.

Vi fulgte kampen direkte

SPANIA - FRANKRIKE 1-3:

Frankrike, laget som sto i fare for å bli slått ut i gruppespillet, har slått ut Spania. Spanjolene må dermed reise hjem fra nok et VM uten å ha kjent duften av gull.

Reprise
Nå blir det reprise av VM-finalen fra 1998 i kvartfinalen. Det er duket for Brasil-Frankrike. Zinedine Zidane mot Ronaldinho.

- Spania gjorde det vanskelig for oss, men eventyret vårt fortsetter. Vi var veldig godt forberedt til denne kampen, og vi er veldig, veldig fornøyd med å vinne den, sa Zidane etter kampen.

- Vi ønsket å oppnå noe, og vise folk at det er kvalitet i dette laget også, la veteranen, som legger opp etter VM, til.

Frankrikes trener Raymond Domenech hyllet laget sitt etter at de kom tilbake fra å ha ligget under 0-1.

- Det var veldig tungt for spillerne, men det var en fantastisk kamp på alle måter. Vi har et lag av gamle spillere, men vi vet hvordan vi skal være tålmodige, sa han.

- Felt av dommeren
Spanias trener Luis Aragones var skuffet, særlig siden han mente at frisparket som førte til den franske 2-1-scoringen, aldri skulle ha vært gitt.

- Vi ble straffet av en dommerfeil. Det var aldri noe frispark. Av og til er fotball urettferdig, selv om Frankrike var en vanskelig motstander, sa han.

Han la imidlertid til at laget hans vil fortsette å bli bedre.

- Når spillerne gir alt, kan du ikke forlange mer av dem. Det er fortsatt et ungt lag, og vi vil få en ny sjanse i fremtiden, sa han.

Tirsdagens åttedelsfinale begynte så bra for Spania. De tok ledelsen ved David Villa, etter at Pablo ble lagt ned innenfor 16-meteren. Straffen var godt plassert, og selv om Fabien Barthez valgte riktig hjørne, var han sjanseløs.

Lurte fellen
Men Frankrike hadde ikke tenkt til å gi seg uten sverdslag. Anført av en opplagt Franck Ribery på kanten, kom de tilbake og utliknet fire minutter før pause. Ribery lurte den spanske offside-fellen, og gjorde ingen feil alene med Iker Casillas.

Kampen var svært underholdene og jevnspilt før pause, og ble ikke mindre tett etter hvilen. Underholdningsverdien falt imidlertid en smule, siden lagene mer eller mindre nøytraliserte hverandre, men det skulle komme en avgjørelse i løpet av ordinær tid.

Thierry Henry ordnet et fransk frispark et stykke inn på Spanias banehalvdel, etter at Carlos Puyol nok klønete hadde plantet en albue i brystet på Arsenal-spissen. Zinedine Zidane slo ballen inn i feltet, den ble stusset videre, og på bakre stolpe kom Patrick Vieira. Han fikk heade ballen helt umarkert, og ballen gikk via Sergio Ramos og i nettet.

Gjorde det igjen
Patrick Vieira, spilleren som feiret bursdag med å score det første og forløsende målet mot Togo, gjorde det altså igjen.

Zinedine Zidane fikk æren av å avslutte ballen da han dro seg fri fra Puyol og banket ballen utagbart i keepers korthjørne.

Spanis keeper Iker Casillas syntes tapet var ufortjent.

- Vi var så nære. Det var ikke fortjent at vi tapte. Men sånn er fotball. Vi er på vei hjem, og det er ingenting vi kan gjøre med det, sa han.

Til alle dere som har tvilt på Frankrike (og det har vært mange av dere): Frankrike er tilbake.

Det var to veldig gode lag som møttes tirsdag kveld, og det var synd ett av dem måtte bli slått ut. Deilig var det også å se en kamp bli ledet av en meget kompetent dommer. Roberto Rosetti gjorde få feil gjennom hele kampen, og seiler opp som en av favorittene til å få dømme finalen.

Slik spilles kvartfinalene:

Fredag: Tyskland-Argentina (Berlin), Italia-Ukraina (Hamburg)
Lørdag: England-Portugal (Gelsenkirchen), Brasil-Frankrike (Frankfurt)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere