RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny spiss nå, Houllier!

Sist oppdatert:
Liverpool utspilte Everton, og burde brukt kuleramme etter nabooppgjøret mot Everton. At de måtte gå målløse av banen illustrer hvilket problem det gamle mesterlaget har på topp.

LIVERPOOL – EVERTON 0-0: Anthony Le Tallec fikk for første gang sjansen fra start for Liverpool. Han kvitterte med å være millimetre fra å avgjøre en forrykende nabofeide, mens Steven Gerrard burde laget hat trick - og både Bruno Cheyrou og Jamie Carragher (!) kunne brått stått med to nettkjenninger etter en voldsom Liverpool-dominans de siste 45 minuttene.

At det ikke ble noen nettkjenning illustrerer Liverpools største problem akkurat nå: De mangler sårt en mann som dytter lærkula inn der Englands mest seiersvante supportere forventer at den skal være - bak Nigel Martyn og alle andre Premier League-keepere. Oftest mulig.

Spiss-rykter
Liverpool klarte aldri å ta sin andre ”dobbel” over Everton i Premier League, men til tross for en solid dose uflaks; deres egen udyktighet foran nettmaskene er hvor problemet ligger. At unggutten Anthony Le Tallecs heading fra fem meter ikke finner veien over mållinja får man tilskrive manglende rutine. At Steven Gerrard ikke scorer på to-tre enorme sjanser fra tilsvarende hold er mer bekymringsfullt, men at Michael Owen går av banen i en slik kamp uten å ha vært i nærheten av nettsus, er krise for tidenes mestvinnende engelske fotballag.

Unge Owen (24) har kun fire spillemål i ligaen denne sesongen, og er ikke av sedvanlig, gammelt kaliber. Før helga gikk det ville rykter om at Liverpool var i ferd med å sikre seg Deportivos Diego Tristan på lån, noe som skapte euforiske tilstander hos Liverpool-fansen. Ryktene viste seg å være uriktige (blant annet har manager Houllier antydet at han er fornøyd med sin nåværende stall, spesielt nå som han venter Milan Baros tilbake), men faktum er at alle andre av Liverpools ”topp tre-konkurrenter” har investert i en spiller hver til over 100 millioner kroner i overgangsvinduet i januar. Det burde Liverpool også ha gjort.

Men:

Liverpool har nok en gang sittet på gjerdet, noe som ble kostbart mot Everton.

Herlig oppgjør
Resultatet og de manglende målene til tross, det var ingen grunn til å deppe over spillet i nabofeiden. Dette var en av de mest forrykende oppgjørene i moderne tid, og med rundt 30 avslutninger – og nær halvparten som såkalte ”hundreprosentsjanser”, så var det ingen som angret på turen til Anfield. Everton hadde et brukbart tak på kampen før sidebyttet, spesielt var Alan Stubbs nære ved med sin kanonheading fra fem meter. Men hadde Nigel Martyn en god dag på jobb på den ene siden, var ikke Liverpools Jerzy Dudek noe dårligere på den andre siden med en rekke refleksredninger - inkludert den på headingen fra Stubbs.

Liverpool tok over det meste etter hvilen, og de fleste gikk og ventet på når det forløsende Liverpool-målet skulle komme. Men til tross for Le Tallecs, Bruno Cheyrous og Jamie Carraghers gode forsøk, så ebbet det 170. ligamøtet mellom de to naboene ut med 0-0.

Etter kampen var Everton-manager David Moyes rasende. Han mente at Sami Hyypia burde vært utvist og at Everton hadde blitt snytt for straffe da Jamie Carragher så ut til å handse innefor egen sekstenmeter.

Ikke overraskende hadde LIverpool-sjefen et noe annet syn på det hele.

- Jeg så ingen av hendelsene på samme måte som David.

I stedet fremhevet Houllier sitt lags gode spill.

- Vi hadde de beste sjansene, spesielt i andreomgangen da vi fikk et par baller stoppet på streken. Det er det beste derbyet jeg har vært involvert i, og selv om vi kanskje ikke vant kampen, så var det nok en strålende forestilling fra laget vårt, skrøt Liverpool-manageren på pressekonferansen.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere