Ny stil for Drillo

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

En hemmelighetsfull Egil Olsen bryter med flere, gamle prinsipper.

02.09.10 18:58

REYKJAVIK (Nettavisen): Han hadde alltid for vane å gi pressen laget dagen før landskamper på 90-tallet. Onsdag sa Drillo at han torsdag kanskje ville offentliggjøre startelleveren mot Island, men da landslagssjefen møtte Nettavisen og resten av det norske pressekorpset på Sagaøya torsdag, var tonen en annen.

- Dere får ikke laget, jeg ser ingen vits i det. Heller ikke spillerne har fått laget ennå, forteller 68-åringen.

Backrekke som før
Litt letter han likevel på sløret.

- Den bakre fireren er vel den som er lettest å plukke ut.

Det betyr at det blir fornyet tillit til kvartetten Tom Høgli, Brede Hangeland, Kjetil Wæhler og John Arne Riise.

Så mye mer vil ikke landslagssjefen ut med, ei heller om fredagens laguttak vil by på noen overraskelser.

- Jeg prøvde jo å si at jeg skulle kjøre Tom Høgli på topp her i går, men det var det jo ingen om trodde på, humrer landslagssjefen i sin sedvanlige, spøkefulle tone.

Tre ute fra fjorårets fadese
Spøk blir det ikke når Norge løper ut på Laugardalsvöllur fredag kveld klokken 21.00 norsk tid. En skuffende kvalifiseringskamp for ett år siden huskes godt av de norske spillerne, som er meget revansjesugne etter den skuffende 1-1-kampen i den islandske hovedstaden i fjor.

Tre av spillerne som startet den landskampen er ikke i Norges landslagstropp nå – Magne Hoseth, Morten Moldskred og John Carew. Slik Nettavisen har tolket landslagstreningene og de signalene som er blitt gitt, vil de øvrige åtte få sjansen fra start også denne gangen.

Nytt for anledningen er også at Drillo ser ut til å skulle starte med de samme elleve i den tredje kampen på rad – noe som aldri har skjedd tidligere i hans tid som landslagssjef.

Moa-skryt
Hvem som skulle starte på topp har vært det store spørsmålet, og siden Drillo gjør det klart for pressen at det ikke er aktuelt å starte med to spisser, faller Moa naturlig ned som førstevalget.

- Han er veldig god, og det er ingen grunn til at han ikke skulle spille fast i Bundesliga, sier Drillo, uten å ville avsløre om at det også betyr at han starter fredagens kamp.

Dermed blir laget etter all sannsynlighet følgende:
Knudsen; Høgli-Hangeland-Wæhler-JA Riise; Huseklepp-BH Riise-Hauger-Grindheim-Pedersen; Moa.

Er dette det beste laget for å slå Island? Hvem ville du ha startet med? Ta debatten under i vårt kommentarfelt!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.