*Nettavisen* Sport.

Ny storaksjon mot FIFA - flere pågripelser i Sveits

Sveitsisk politi skal nok en gang ha gjennomført pågripelser på luksushotellet Baur au Lac i Zürich. Foto: Stringer (Afp)

Det ble torsdag gjennomført en større aksjon mot FIFA, bekrefter organisasjonen.

Ifølge New York Times ble over et dusin personer pågrepet av sveitsisk politi.

– FIFA er klar over aksjonen som er initiert av amerikanske myndigheter. FIFA vil fortsatt samarbeide fullt ut med den amerikanske etterforskningen, som er tillatt ifølge sveitsisk lov, og også samarbeide med den sveitsiske etterforskningen, ledet av statsadvokaten, skriver de i en uttalelse til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge New York Times' kilder i politiet vil de pågrepne siktes for utpressing, hvitvasking og svindel. De nye pågripelsene rammer i første rekke representanter fra Sør- og Mellom-Amerika, skriver den amerikanske avisen.

Avisen skriver at presidenten i CONCACAF, forbundet for nord- og mellomamerikansk fotball, Alfredo Hawit og CONMEBOL-president Juan Ángel Napout fra Paraguay er pågrepet. CONMEBOL er forbundet i Sør-Amerika.

De to er visepresidenter i FIFA og en del av eksekutivkomiteen.

Luksus

Noen av pågripelsene skal ha skjedd på det samme luksushotellet hvor det ble gjennomført razzia og flere pågripelser i mai. Sveitsisk politi skal ha tatt seg inn på hotellet Baur au Lac rundt klokken seks. Ifølge en ansatt på hotellet ble gjestene bedt om å forlate hotellet på grunn av «en ekstrem situasjon».

Det er amerikanske myndigheter som leder etterforskningen, men det var sveitsisk politi som gjennomførte aksjonen torsdag morgen.

Det er ikke kjent hvem som ble pågrepet, men ifølge New York Times' kilder i det sveitsiske politiet er ikke Sepp Blatter, FIFAs suspenderte president, blant de pågrepne. Det samme skal gjelde den suspenderte generalsekretæren Jérôme Valcke.

FIFAs eksekutivkomité er i disse dager i Zürich for å diskutere reformer i den skandalerammede organisasjonen. Aksjonen skjedde timer før dag to av samlingen skulle starte. De 40-50 delegatene var tirsdag kveld ute på luksusrestauranten Sonnenberg for en storslått middag.

Dobler antallet

Dersom over et dusin nye personer siktes i den korrupsjonsskandalen, stiger antallet siktede til nesten det dobbelte.

I mai ble 18 personer fra 12 land siktet i den omfattende skandalen som ble rullet opp like før presidentvalget. Sepp Blatter ble gjenvalgt, men måtte få dager senere trekke seg.

Det skal holdes ekstraordinær kongress 26. februar hvor det viktigste punktet på agendaen er å velge ny president. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag