RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny straffemiss for Stuart Pearce

Foto: Scanpix/AP
Sist oppdatert:
Readings Leroy Lita ble syndebukken da England spilte 0-0 i sin første kamp i U21-EM.

ENGLAND-TSJEKKIA 0-0: England er sammen med Italia, Nederland og Portugal favoritt til å stikke av med gullet i mesterskapet, men slet i mandagens åpningskamp i gruppe B.

De engelske spillerne virket slitne. De fleste har mer enn 50 kamper i kroppen fra en hard Premier League-sesong, og de klarte aldri å feste et ordentlig grep på Tsjekkia.

Med mindre det plutselig skulle løsne stod engelskmennene frem som alt annet enn mesterskapsfavoritter.

Misset
Et par minutter før slutt kunne det imidlertid løsnet. Den tsjekkiske midtstopperen Hubnik handset, og Reading-stjernen Leroy Lita fikk sjansen fra 11-metersmerket.

Skuddet gikk imidlertid like utenfor. Dermed opplevde Englands trener, Stuart Pearce, en ny straffemiss - 17 år etter at han selv misset i VM-semifinalen mot Vest-Tyskland.

Dave Nugent hadde England beste sjanse før straffen, men avsluttet like utenfor. I tillegg hadde tsjekkiske Pudil et skudd i tverrliggeren i kampen.

Nugent var for øvrig Englands beste sammen med midtbaneesset Nigel Reo-Coker. Sistnevnte dominerte på midtbanen.

- Hadde Bentley rett?
I forkant av turneringen har Blackburn-stjernen David Bentley stjålet det meste av overskriftene på balløya. Han trakk seg fra turneringen like før den startet. Grunn: Han var sliten. Det fikk enkelte engelske kommentatorer til å se rødt. En mente sågar at Bentley burde nektes spill på A-landslaget i fem år som straff - hvis han skulle bli god nok til å spille der. Ekspertene mente Bentley ville takket ja til A-landslaget, men at U21-EM ikke var gjevt nok.

Mandagens kamp ga imidlertid klare indikasjoner på at Bentley hadde et poeng - da flere av de engelske spillerne altså rett og slett virket slitne.

Italiensk sjokk
I den andre kampen i gruppe B sjokkerte Serbia Italia mandag kveld. Dejan Milovanovic scoret kampens eneste mål - for Serbia - da turneringsfavoritten gikk på en uventet smell.

Resultatet, kombinert med uavgjort i England-Tsjekkia, gjør gruppen helt åpen før de to siste gruppespillskampene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere