RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny strømmetjeneste sender La Liga og Serie A i Norge

NY PLATTFORM: Serie A-kamper med blant andre Roma og Edin Dzeko (til venstre) blir vist på IMGs nye strømmetjeneste. Det samme gjelder Gerard Piqué og Barcelona i La Liga.
NY PLATTFORM: Serie A-kamper med blant andre Roma og Edin Dzeko (til venstre) blir vist på IMGs nye strømmetjeneste. Det samme gjelder Gerard Piqué og Barcelona i La Liga. Foto: Filippo Monteforte (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sportsrettighetsselskapet IMG lanserer egen strømmetjeneste og kan nå skilte med rettighetene til to av verdens mest attraktive ligaer.

Det har vært usikkert hvem som skal sende La Liga og Serie A en stund, men mandag ble det kjent at begge blir vist på strømmetjeneste Strive kommende sesong.

Tradisjonelt ville rettighetene blitt solgt videre til kjente TV-aktører allerede etablert i det norske markedet, men IMG har valgt å satse på egen hånd.

Alle kampene fra den spanske og italienske toppdivisjonen i fotball skal sendes via strømmetjenesten Strive. Mandagens nyhet kom under to uker før sesongstarten i La Liga og Serie A.

Les mer: Fikk Deila til å reagere: - Helt håpløst

Det var i vinter at IMG sikret seg rettighetene for sesongene til og med 2020/21.

- Vi føler det er en tydelig åpning i markedet. I dag abonnerer folk på ganske dyre sportspakker, og de betaler kanskje mer enn det de klarer å konsumere. Vi har sett at markedet har en tydelig etterspørsel på større fleksibilitet. Kundene skal kunne velge hva de vil ha og bare betale for det, sier IMG Nordic-sjef Kristian Hysén til NTB.

Tror på færre ledd

Abonnementsprisen blir 79 kroner i måneden eller 499 kroner i året. I første omgang vil kampene kun gå over nett. På sikt vil IMG vurdere om de skal opprette en lineær TV-kanal.

Hysén tror færre ledd mellom fotballigaene og konsumentene er veien å gå i framtiden.

- Tidligere ville vi ha solgt rettighetene videre til TV-kanaler, men vi ser nå at tiden er moden for oss som selskap å teste en «direkte-til-kunden»-modell. Dette kan også være noe ligaene kan trekke stor fordel av. Tradisjonelt har ligaene solgt sine rettigheter til byråer. Disse har så solgt dem videre til TV-kanaler, som til slutt når kundene gjennom flere distributører. Nå er det i prinsippet mulig å kutte ut to ledd, forklarer Hysén.

Strive skal også lanseres i Sverige og Danmark. Det blir engelske kommentatorer i starten, men IMG jobber for å skaffe lokale kommentatorer.

Teknikken må fungere

Tidligere har det vært episoder der nye strømmetjenester har slitt med teknikken i starten. IMG vet at det blir viktig å gi kundene et godt førsteinntrykk.

- Det er absolutt avgjørende at teknikken fungerer. Spesielt i det skandinaviske markedet der kravene naturligvis er høye etter mange år med strømmetjenester. Alt skal produseres fra vårt hovedkvarter i London. Det er samme produksjonsenhet som leverer og produserer alle Premier League-kamper globalt, så teknisk har vi alt på plass, lover Hysén.

Det er Viasat-plattformene (NENT-gruppen) som har sendt La Liga og Serie A de siste årene.

La Liga sparkes i gang fredag 17. august, mens Serie A starter dagen etter.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere