RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Birte Ulveseth (Scanpix)

Nyans gullfot ga Godset-seier

Sist oppdatert:
Ousman Nyan ordnet tre Godset-poeng med en silkemyk lobb.

Sandefjord Fotball – Strømsgodset 0-1: SANDEFJORD (Nettavisen): Ousman Nyan tegner seg sjelden på scoringslista. Det var derimot ingen tilfeldigheter ved hans mål som avgjorde kampen i Sandefjord til Strømsgodsets fordel søndag.

31-åringen ble matchvinner med en lekker enkeltmansprestasjon etter en snau time med varierende eliteseriefotball på Storstadion.

Iskald lobb
En iskald lobb over Sandefjords keeper Espen Bugge Pettersen fra cirka 25 meter sørget for vestfoldingenes femte strake tap.

- Jeg visste at han har en tendens til å stå langt ute, så jeg kikket opp og så at muligheten var der. Sandefjords forsvarsrekke falt bakover sånn at jeg kunne forsere, og da var det bare å prøve seg, sier Ousman Nyan smilende etter kampen.

- Vanligvis ser jeg etter pasningsløsninger, og jeg er jo ikke akkurat kjent for å score mange mål. Det blir sånn cirka en scoring i året, sier Nyan etter sesongens første scoring - som hjalp Strømsgodset å styrke en god bortestatistikk.

- Vi har vært gode på bortebane. Vi er skjerpet, og har tatt mange poeng. Hjemme på Marienlyst er det forventninger til at vi skal både vinne og underholde, og det presset slipper vi i bortekamper, sier Nyan, som sammen med Christer George sørget for SIF-dominans på en midtbane der Sandefjord savnet en lårskadet kaptein i Tommy Knarvik etter pause.

Første SIF-spiller i hovedrollen var derimot keeper Espen Johnsen, som på akrobatisk vis forhindret hjemmelaget å ta en tidlig ledelse ved Andreas Tegstrøm – som på ingen måte har lykkes i å finne fjorårsformen.

Fem strake SF-tap
I 1. omgangen for øvrig var det derimot gjestene det dreide seg om. Thomas Sørum, Einar Kalsæg og Christer George var alle nære scoring i en målløs omgang. Etter Nyans perlemål ble det med noen desperate forsøk på utligning fra hjemmelaget, de fleste kom gjennom innbytterne Olav Tuelo Johannesen og Jan Frode Nornes.

Men Sandefjord-trener Tor Thodesen fant ingen måte å forhindre lagets femte strake serietap – kun tre dager etter det forsmedelige 0-2-tapet i cupen mot 2. divisjonslaget FK Tønsberg.

- Jeg synes det var en helt jevn kamp der vi har de aller største målsjansene. Men vi har ikke marginene på vår side, og vi trenger å få puttet ballen i mål. Redningen til Espen Johnsen var utrolig. Normalt scorer «Tegan» der, sier Thodesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere