RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye dopingsaker i engelsk fotball

FERSKET: Sheffield United-spilleren Jose Baxter, som har fortid i Premier League-kluben Everton, har havnet i dopinggarnet.
FERSKET: Sheffield United-spilleren Jose Baxter, som har fortid i Premier League-kluben Everton, har havnet i dopinggarnet. Foto: Simon Cooper (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
To spillere suspendert etter positive tester.

Sheffield United-spiller Jose Baxter har avlagt positiv dopingprøve. 23-åringen avviser selv at han har gjort noe galt.

Sheffield United, som befinner seg på tredje nivå i engelsk fotball, bekreftet lørdag kveld den positive dopingprøven på sine nettsider.

- Klubben har fått vite at en av våre spillere, Jose Baxter, skal ha hatt spor av et forbudt stoff i en dopingprøve som rutinemessig ble tatt utenfor konkurranse, skriver klubben i en uttalelse.

- Spilleren har informert klubben om at han ikke har vært innblandet i noe galt som har omfattet ulovlige stoffer, heter det videre.

Sheffield United har rutinemessig suspendert spilleren inntil videre. Baxter spilte for Everton under hele oppveksten og ble værende der til 2012. Han fikk tolv kamper for førstelaget til «The Toffees».

- Klubben har gjort dette uten å være forutinntatt med hensyn til spillerens påstand om at han ikke har gjort noe galt, heter de i uttalelsen.

Seint lørdag kveld meldte også Championship-klubben Wolverhampton at den irske reservekeeperen Aaron McCarey (23) har avlagt en positiv dopingprøve. Testen ble gjort utenfor konkurranse av Englands fotballforbund (FA).

Ifølge en pressemelding fra Wolves dreier det seg om et stoff som ikke har prestasjonsfremmende virkning i tilfellet til deres målvakt. Også McCarey benekter at han har tatt stoffet med vilje, men er suspendert inntil saken er ferdig etterforsket.

Fredag ble det kjent at Premier League-klubben Hull også er rammet av en dopingsak. Midtbanespilleren Jake Livermore skal ha avlagt en dopingprøve som inneholder spor av kokain. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere