RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Nykommerne reddet Rosenborg fra flause

John Chibuike og Borek Dockal sørget for bronseplass.

ROSENBORG - SOGNDAL 2-1:

17-1 var fasiten til Rosenborg etter de tre siste kampene i Tippeligaen. Etter en svak sesongstart, var trønderne plutselig på full fart tilbake i medaljekampen.

Med den formen Jan Jönssons menn hadde vist, virket dermed bunnlaget Sogndal som grei skuring hjemme på Lerkendal, men saftbygdingene gjorde det tøft.

Allerede etter 16 minutter sendte Ulrik Flo gjestene i føringen og det skulle drøye til det 74. minutt før Rosenborg svarte ved Borek Dockal, på retur etter en misset straffe.

Så åtte minutter før full tid ble John Chibuike dagens mann. Spissen, som har tatt Tippeligaen med storm, dro seg igjennom og satte inn ledermålet for hjemmelaget.

Dette holdt til seier, noe som betyr at Rosenborg nå er oppe på tredjeplass på tabellen. Trønderne har 39 poeng etter 22 kamper. Sogndal er nummer 14 med 24 poeng.

Gikk rett i strupen
Rosenborg gikk rett i strupen på gjestene fra saftbygda og allerede etter noen sekunders spill var trønderne på visitt foran målet til Kenneth Udjus.

En lang ball ble slått opp mot Rade Prica og den svenske måltyven kom alene med Sogndals sisteskanse. Avslutningen fra litt skrått hold var god, men Udjus fikk slått til corner.

Da matchuret viste fem minutter på Lerkendal skapte vertene en ny farlighet. John Chibuike slo en corner som Mikael Dorsin prøvde å brassesparke i mål.

Rett bak sto Rade Prica som på sin side satte hodet til. Spissen fikk foten til landsmannen i hodet, men klarte likevel å heade kula i tverrliggeren og ut.

Flo fikset føring
Trønderne hadde åpnet godt og mye tydet på at Jan Jönssons menn skulle fortsette i samme spor som de siste kampene, men etter 16 minutter sørget Ulrik Flo for en real kalddusj.

Mats Solheim slo inn foran mål og inne i feltet ventet Flo. Han fikk gå opp alene og heade ballen i mål. Forsvarsspillet til Mikael Lustig i forkant av scoringen var langt fra imponerende.

Rosenborg måtte nå jakte en utligning og både Chibuike og Prica var aktive på topp for vertene. Duoen sto bak en rekke målsjanser, men Sogndal-forsvaret var solid.

Chibuike, som scoret tre mål i hjemmedebuten mot Start mandag, viste igjen at han kan bli et gullkjøp av RBK, men altfor mange ganger avsluttet han med feil fot, den høyre.

Da 45 minutter pluss tre minutters overtid var unnagjort i Trondheim, sto det fortsatt 1-0 til gjestene på lystavla. Det var 6-2 til hjemmelaget i sjanser, men Sogndal ledet.

Misset straffespark
Andre omgang startet som den første, med massiv Rosenborg-dominans. Men det ville seg liksom ikke helt for vertene i sluttfasen og Sogndal kjempet med nebb og klør.

Angrepsspillet fløt ikke like bra som i de foregående kampene og det ble mye nesten for Jönssons menn. Etter 64 minutter ble Mushaga Bakenga kastet inn for å gjøre vei i vellinga.

Først etter 74 minutter skulle det bli nettsus for hjemmelaget. Dommer Ken Henry Johnsen ga Rosenborg straffe, etter en holding i feltet ved et hjørnespark.

Om det virkelig var straffespark kan sikkert diskuteres i det vide og brede, men dommer Johnsen mente det var kontakt og da var det lite hjelp å protestere imot.

Fra krittmerket tok Chibuike ansvar, men Kenneth Udjus stoppet det svake straffesparket fra nigerianeren. Returen gikk imidlertid rett ut og Borek Dockal omsatte den i mål.

Og nå var Rosenborg i gang. Åtte minutter senere sørget John Chibuike for å snu kampen. Nigerianeren satte fart mot mål, dro av en spiller, før han satte kula i mål via stangen.

Flere mål ble det aldri og dermed kunne Rosenborg juble for tre poeng som satt svært langt inne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere