*Nettavisen* Sport.

Nyland: - Det er surt!

BARE NESTEN: Ørjan Nyland klarte ikke å hindre Italia fra å utligne. Foto: Andreas Solaro (Afp)

Norges keeper sto som en vegg, men klarte ikke å hindre norsk tap i Roma.

ITALIA – NORGE 2-1:

ROMA (Nettavisen): Norge ledet og hadde grep om en plass i neste sommers EM-sluttspill i Frankrike, men så raknet alt på grunn av en personlig feil av Haitam Aleesami i det 73. minutt.

Backen, som bare spilte sin andre landskamp, prøvde å bryste ned et innlegg til Ørjan Nyland, men i stedet skjedde det som ikke måtte skje: Italia snappet ballen og utlignet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Da gikk mye av lufta ut av Norge, og minutter senere hadde italienerne snudd kampen.

Norges landslagskeeper spilte en strålende kamp mot Italia og vartet opp med flere klasseredninger. Hadde han holdt nullen ville han ha tangert Frode Grodås' sin landslagsrekord med seks kamper på rad uten å slippe inn mål.

Nyland sier selv følgende om scoringen:

- Det kommer et bra innlegg. Jeg vil egentlig gå ut selv, men da ser jeg at jeg kommer til å bomme på ballen. Så prøver Haitam å legge ballen tilbake til meg på brystet og så kommer det en bak ham og snapper den. Sånt kan skje og vi kjører bare på videre, så tar vi det i november, sier en revansjelysten Nyland til Nettavisen etter kampen.

- Surt

Han tror Aleesami vil ta med seg mye lærdom fra kampen i Roma.

- Jeg har sagt at han ikke må tenke på det. Han kommer styrket ut av det, forteller Nyland.

Keeperen var skuffet etter kampen, men har fortsatt stor tro på at Norge kommer til EM.

- Det er surt. Vi leverer en bra kamp veldig lenge, så scorer de to mål. Ut ifra spillet, så er vel det egentlig greit, men vi var nærme og det er som sagt surt, sier Nyland.

Han mener det norske laget er mange hakk bedre enn det som møtte Italia i første kamp i kvalifiseringen.

- Vi er gode nok til å gå til EM og det skal vi vise senere, forteller målvakten som Nettavisen kåret til banens beste spiller mot Italia.

Da Per-Mathias Høgmo møtte pressen etter kampen, tok han Alesaami i forsvar. Han mener samtidig at 1-1-målet kom på verst tenkelige tidspunkt.

- Paradokset er at de scoret i en fase hvor vi begynte å få kontroll på kampen. Vi la om til 4-5-1 og fikk mer ball, og det var uheldig at målet kom der. Det er sånn som skjer. Når det gjelder Haitam, var han vår beste spiller gjennom 90 minutter, og det er synd det skjedde, sier Høgmo.

LES OGSÅ: - Bare å beklage til hele Norge

Selv sier backen følgende om 1-1-scoringen.

- Man vil bare grave seg ned. Jeg har vært med på sånn før, og det er menneskelig å gjøre feil. Det viktigste er å børste det av seg, og jeg føler jeg klarte det greit. Jeg bidro i matchen etter det, sier Haitam Alesaami til Nettavisen etter kampen.

Dermed blir det playoff på Norge, og hvem vi møter der blir avklart i en meget spennende trekning søndag klokken 11.20.

Norge er ikke seedet, og etter tirsdagens resultater er det klart at vi kan møte Ukraina, Sverige, Bosnia eller Ungarn.

De første kampene spilles mellom 12.-14. november, med returoppgjør fra 15. til 17. november. Hvor, hvem og når blir bestemt i søndagens trekning i Nyon.

Klikk på bildet for å forstørre.

NEI! Norges keeper Ørjan Nyland fortviler etter at Italia har scoret sitt første mål under EM-kvalifiseringskampen mellom Italia og Norge på Stadio Olimpico i Roma. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Høgmo mente tapet var helt fortjent.

- Gratulerer til Italia, jeg synes de var mye bedre enn oss over 90 minutter, og fortjente å vinne. Jeg er glad over måten vi jobbet på, men vi ga bort ballen for mye, og de fikk slå for mange innlegg inn i boksen, sier Høgmo etter kampen.

- Hvordan vil du beskrive følelsen din akkurat nå med ett ord?

- Det er ikke ett ord, men vi taper mot et bedre lag, enkelt og greit, svarer landslagssjefen.

- Gode opplevelser

Høgmo vil ikke si hvem han ønsker i playoff.

- Det får vi nesten komme tilbake til. Vi har ikke hatt det fokuset ennå, det er trekning på søndag, og det får jeg kommentere da, sier landslagssjefen.

- Hva gjør du for å bygge opp laget til playoff?

- Først og fremst handler det om å ta med seg mange av de gode opplevelsene vi har hatt. Vi lever med å tape 1-2 borte mot Italia. Nå handler det om å nullstille seg, så gleder vi oss til kampene i november, sier Høgmo.

Han ville ikke bruke mye tid på å kommentere at både svensk presse og enkelte av de svenske landslagsspillerne ønsker seg Norge i playoff.

- Det er hyggelig, svarte Høgmo.

- Tar du Sverige med et smil?

- Vi tar hvem det måtte være med et smil, sier Høgmo.

P.S: Bortemål telles i playoff. Står det likt både i resultat og antall scorede bortemål, skal det spilles ekstraomganger. Scorer begge lagene i ekstraomgangene, telles igjen bortemål dobbelt. Hvis det ikke blir scoret mål, skal det hele avgjøres på straffespark.

NB: Alt om fotballkampene finner du her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.