*Nettavisen* Sport.

Nysingle Ranheim reddet poeng

Foto: faksimile: ranheimfotball.no

- Vi håper noen ser verdien i å sponse oss før det blir alvorlig, sier klubbens trener.

29.05.11 20:46

KONGSVINGER - RANHEIM 3-3:

GJEMSELUND STADION (Nettavisen): Skyggelagt av Rosenborg, imponerte den vesle Trondheims-klubben Ranheim stort med kvalifiseringsplass til Tippeligaen forrige sesong.

I år ser det enda bedre ut.

Trønderne ligger på Adeccoligaens andreplass og har ennå til gode å tape.

Men de sportslige prestasjonene kan fort bli nytteløse dersom ikke en ny hovedsponsor kommer på banen.

Firmaet som tidligere prydet de knallblå draktene, Amentio Datakjeden, gikk nemlig konkurs i april og har ikke betalt sitt bidrag for 2011. Ranheim mottok imidlertid lovnader om at avtalen fra 2010 skulle videreføres til nyetablerte selskaper.

Lørdag kom beskjeden om at det ikke lenger er realistisk.

Klubben står dermed uten hovedsponsor, og befinner seg i en alvorlig, økonomisk situasjon.

- Sportslig sett har det ikke hatt noe å si enda, men det kan fort få konsekvenser. Vi håper noen ser interessen i å støtte oss før det blir alvorlig, sier Ranheim-trener, Aasmund Bjørkan, til Nettavisen.

Ledig på markedet
Da Ranheim-spillerne trasket ut på Gjemselund stadion søndag, for å spille mot Kongsvinger i den åttende serierunden, var det med påskriften ”ledig” på brystet.

- Dessverre har hovedsponsoren trukket seg underveis, men det gir muligheter. Vi kjemper i toppen av Adeccoligaen, har kun trønderske spillere, og utvikler talenter. Vi mener selv vi er en flott profileringsklubb for en ny sponsor, sa en optimistisk Bjørkan etter oppgjøret, som endte 3-3 etter en overtidsscoring av gjestene.

- Det er ingen sammenheng mellom de økonomiske problemene og nesten-tapet i dag. Vi har ikke fokusert på det i det hele tatt, hevder Bjørkan.

KIL ga fra seg poeng
Det var med hell gjestene fra Trondheim ikke gikk på sesongens første tap. Kongsvinger, anført av en imponerende god Olav Tuelo Johannesen, preget kampen med lekre angrepsdetaljer.

Dessverre for vertene; også med slurvete forsvarsspill.

Tre ganger gikk KIL opp i ledelsen – og like mange ganger mistet de den.

Tuelo Johannesen scoret kampens første på straffespark, men hjemmelaget ga fra seg ledelsen like etter pause, da Ranheim utnyttet en flau KIL-tabbe, og Finn-Magnus Johannessen utlignet til 1-1.

Ti minutter før slutt puttet Kim Holmen til 2-1, men bortelgaet svarte minutter senere, da Mads Reginiussen satte inn 2-2-målet.

Et glissent Gjemselund trodde for alvor på seier da kampens store profil, Tuelo Johannesen, plasserte en fantastisk perle i krysset like før full tid.

Men det røde forsvaret klarte igjen å ødelegge for seg selv.

Ranheim-keeper Anders Lindberg lempet ballen inn i motsatt 16-meter, der Jo Sondre Aas ventet med scoringsfoten.

- Fornøyd med ett poeng
Dermed endte det med poengdelig på gresset i Kongsvinger, og Ranheim er, som eneste klubb, fortsatt ubeseiret i Adeccoligaen.

Så vidt.

- Det var sterkt av oss å komme tilbake tre ganger, så vi er fornøyde. Vi skulle gjerne ha fått med oss tre poeng, men slik som kampen ble er vi godt fornøyde med poengdeling, sier Bjørkan, som kun har Bryne over seg på tabellen.

Kongsvinger er nummer sju, med like mange poeng som de tre klubbene under seg.

- Håper noen ser verdien i oss
Selv om KIL utvilsomt må skylde på seg selv for å ha kastet to poeng ut av Gjemselund-vinduet, var Ranheim heldige som fikk spille samtlige minutter med elleve mann.

Like etter kampstart skulle nemlig gjestenes keeper, Lindberg, ha blitt utvist for å ha hindret et KIL-gjennombrudd med hendene utenfor det lovlige området.

- Jeg har ikke sett situasjonen, men det sies at det var hands, så vi er selvfølgelig heldige som ikke får en spiller utvist, innrømmer Bjørkan, som håper klubben er like heldig når den nå begynner jakten på en ny hovedsponsor.

- Vi håper at det ordner seg, og satser på at noen ser verdien i å støtte oss.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.