RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt dopingsjokk i Serie A

Sist oppdatert:
Det dreier seg mye om doping i italiensk fotball for tiden. Denne gangen er det en toppspiller som er i fokus. Se sjokkbildene på web-TV.

Tv-kanalen Rai Due viste torsdag bilder av hvordan Fabio Cannavaro fikk injisert en væske før en kamp i 1999.
Tv-kanalen Rai Due viste torsdag bilder av hvordan Fabio Cannavaro fikk injisert en væske før en kamp i 1999.

Stadig flere bevis blir lagt frem som tyder på at doping er nokså vanlig i italiensk fotball. Torsdag kveld viste tv-kanalen Rai bilder av hvordan det italienske landslagets kaptein, Fabio Cannavaro, fikk en sprøyte som inneholdt dopingmiddelet neoton før Uefa-cupfinalen mot Marseille i 1999. Cannavaro spilte den gang i Parma.

Se de sjokkerende bildene på web-TV.

Hjertemedisin
Neoton er et middel som inneholder det muskelbyggende middelet kreatin, og blir brukt under operasjoner for å beskytte hjertet.

Episoden skjedde 12. mai 1999. Før kampen er flere Parma-spillere på et stort hotellrom der de blant annet får massasje og lader opp til den viktige kampen. Den da 25 år gamle Cannavaro har med seg sitt eget videokamera og filmer seg selv og sine lagkamerater.

Plutselig er det tid for Cannavaros sprøyte. Kameraet går fortsatt, og Cannavaro sier:

"Sjekk hva vi må gjøre før Uefa-cupfinalen. Jeg er 25 år gammel, og de dreper meg."

Klubblegen er ikke like rolig.

"Filmer du når du får sprøyten?" undrer han.

Opprørt
Cannavaros film ble i går kveld vist i diskusjonsprogrammet "Punto e a capo” på Rai 2. I etterkant var det en debatt der flere representanter for italiensk fotball og eksperter på doping deltok. Blant annet deltok Cannavaros egen advokat, Paolo Trofino. Han var opprørt over at Rai valgte å vise bildene, og kom med en krass advarsel til tv-kanalen.

I diskusjonen kom det også fram at neoton er blitt brukt på regelmessig basis av samtlige klubbleger i italiensk fotball de siste årene.

Parma spilte i går semifinale i Uefa-cupen mot CSKA Moskva. Kampen endte 0-0.

Mister ikke titlene
Parma er ikke den eneste italienske klubben der det har forekommet doping. Juventus' tidligere lege, Riccardo Agricola, ble i november dømt for å ha forsynt spillerne med mistenkte dopingmidler mellom årene 1994 og 1998. Nå har idrettens voldgiftsdomstol i Lausanne (Cas) bestemt at Juventus ikke må levere tilbake noen titler, til tross for dopingmistankene.

"Bruken av legemiddel som ikke er forbudt i henhold til idrettens regler er ikke det samme som ulovlige preparater", skriver Cas i dommen.

Juventus vant Champions League og ligaen tre ganger i løpet av den aktuelle perioden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere