RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt intervju får Italia til å koke

MER BENSIN: Det har vært mye støy etter toppkampen mellom Juventus og Roma. Nå heller Roma-keeper Morgan De Sanctis mer bensin på bålet.
MER BENSIN: Det har vært mye støy etter toppkampen mellom Juventus og Roma. Nå heller Roma-keeper Morgan De Sanctis mer bensin på bålet.
Sist oppdatert:
Da vi trodde det var nok kaos, ble det kastet mer bensin på bålet.

Det har stormet voldsomt i itaiensk fotball etter toppkampen mellom Juventus og Roma i starten av denne måneden.

Juventus vant kampen 3-2, men lagets tre mål ble alle heftig debattert i ettertid. De to første målene kom på straffe, etter forseelser som skjedde rett ved sekstenmeterstreken. Det tredje målet ble satt inn, mens Arturo Vidal sto i offisde-posisjon.

Etter kampen gikk Roma-kaptein Francesco Totti hardt ut og uttalte blant annet at dommerne dømmer straffe for Juventus når de er i tvil. Juventus-direktør Giuseppe Marotta svarte med at Tottis kommentarer var uakseptable.

UEFA-president Michel Platini, som tidligere har spilt for Juventus, avfeide nylig kritikken mot dommer Gianluca Rocchi.

- Det er den samme gamle historien om at Juventus alltid er favorisert av dommerne eller at de som vinner er det. Det har alltid vært slik. Jeg så ikke kampen, og jeg har ikke sett Bonuccis mål, men det er alltid det samme, sa Platini til ANSA.

- Platini har et snevert syn
Som om ikke Roma-leiren har klaget nok etter tapet i Torino, trykker Gazzetta dello Sport torsdag et stort intervju med Roma-keeper Morgan De Sanctis. 37-åringen langer ut mot Juventus.

- Platini har et snevert syn, han har spilt for Juventus. Jeg håper han var ironisk ettersom han sa at han ikke så kampen, men som UEFA-president er det upassende at han uttaler seg om det, sier De Sanctis.

(artikkelen fortsetter under bildet)

KAOS: Gianluca Rocchi dømmer straffe til Roma.


Den tidligere Napoli-keeperen mener det ikke er negativt at han nå heller mer bensin på et bål, som allerede står i full fyr.

- Jeg sier bare at vinnerne burde tonet det ned, men i stedet skjedde det motsatte. Jeg mener at det vi diskuterer ikke er negavivt. Fotballen lever av kontroverser og drama, sier keeperen.

- Buffon har dårlig hukommelse
Han mener Francesco Totti var i sin fulle rett til å uttale seg slik han gjorde etter den kontroversielle kampen.

- Med 20 år i fotballen bak seg, gjorde Totti rett ved å uttale seg etter kampen. Man må lære seg å leve med tap, men det er vanskelig å akseptere når man føler at man ikke konkurrerer på like vilkår som motstanderen.

Keeperveteranen, som startet karrieren i Pescara, kommer også med et stikk til keeperkollega Gianlugi Buffon, som vokter Juventus' mål.

- Buffon vil si at man må lære hvordan man skal opptre i nederlag. Gigi og jeg er gamle og kanskje vi har begynt å huske dårlig. I sin karriere har han hatt mange flere oppturer enn nedturer. Juventus-spillerne tar feil når de føler seg forfulgt. De er jevnbyrdige med alle andre og oppfører seg på samme måte som alle andre. Forskjellen er at de vinner ofte.

(artikkelen fortsetter under bildet)

MER KAOS: Kostas Manolas mistet hodet og skallet mot Alvaro Morata.


- Psykologisk slaveri
Videre harselerer De Sanctis med Juventus' motto.

- Hva er det de sier i Torino? «Å vinne er ikke viktig, det er det eneste som betyr noe». De burde legge til «Og vi bryr oss ikke om hvordan».

- Jeg snakker ikke om tyveri, jeg mener at de burde innrømme at de var heldige og ikke gjemme seg bak krangelen om forføgelse. Jeg kan lære Gigi hvordan man opptrer i nederlag, men en dag håper jeg at jeg også kan lære ham hvordan man opptrer i seier. Det er absurd at fire-fem spillere samler seg rundt dommer Rocchi for å protestere.

De Sanctis fikk også spørsmål om hva han tenkte da Juventus vant tittelen etter at dommeren unnlot å dømme straffe til Inter og Ronaldo i den siste seriekampen.

- Det psykologiske slaveriet eksisterer. I Udinese måtte jeg akseptere at ikke alt som burde gå vår vei, gjorde det. I Napoli og Roma har det vært annerledes.

MER BENSIN: Morgan De Sanctic.

- Ikke det samme i Europa
Han mener det må stilles spørsmål når Juventus ikke har hatt like stor suksess i Europa, som de har hatt i hjemlandet.

- De trenger å gjøre en generell vurdering. Alt de har vunnet i italiensk fotball er ikke proposjonalt med hva de har vunnet i utlandet. Det er noe som får deg til å tenke.

Keeperkjempen føler seg trygg på at det er Juventus og Roma som kommer til å kjempe om tittelen til siste slutt.

- Scudettoen kommer til å vinnes av det sterkeste laget. Juventus og vi er de sterkeste, men i Torino viste vi at vi er bedre enn dem. Jeg ønsker ikke å bli nummer to, men å vinne. Vi kan klare det, og utfra reaksjonen deres, ser vi at de også forstår det.

P.S. Gianluca Rocchi er ikke plukket ut til å dømme noen kamper i Serie A denne helgen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere