RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KJEDELIG: Hellas og Japan spilte 0-0 i en tam kamp.
KJEDELIG: Hellas og Japan spilte 0-0 i en tam kamp. Foto: Toshifumi Kitamura (Afp)

Nytt lag videre etter uavgjort

Sist oppdatert:
Verken Hellas eller Japan maktet å score.

JAPAN - HELLAS 0-0:

TV-seerne som gikk og la seg før kampen mellom Japan og Hellas natt til fredag trenger ikke å angre på det.

Begge lagene kunne trengt å få med seg tre poeng for å slå følge med Colombia ut av Gruppe C, men målene uteble og kampen endte 0-0.

Elfenbenskysten har dermed en gyllen mulighet til å ta seg videre med seier mot Hellas i siste kamp. Colombia er allerede videre som følge av den uavgjorte kampen i Natal.

SKUFFET: Alberto Zaccheroni.

Zaccheroni: - Skuffet
Japans trener, Alberto Zaccheroni, var ikke fornøyd med at laget hans ikke klarte å vinne mot Hellas, som spilte med ti mann i over en omgang.

- Vi er skuffet ettersom vi selvfølgelig håpet på tre poeng. Mulighetene var der, men knockoutslaget manglet, sa italieneren ifølge Football-Italianet.

Den rutinerte treneren mener laget hans burde klart å skape langt mer mot et defensivt Hellas.

- Vi skapte noen sjanser, men tok ikke vare på dem. Likevel må jeg si at jeg håpet på flere scoringsjanser. Vi angrep fra starten, men manglet skarpheten i boksen, uttalte Zaccheroni, som ikke har gitt opp håpet om avansement.

- Vi skal, som alltid, spille for å vinne mot Colombia.

Rødt kort
Det gikk lang tid mellom de store målsjansene i første omgang, og den største dramatikken oppsto da Hellas-kaptein Kostas Katsouranis pådro seg sitt andre gule kort i en duell med Makoto Hasebe.

Dermed ble grekerne redusert til ti mann allerede før pause, og trener Fernando Santos ble nødt til å gjøre sitt andre bytte i kampen. Ioannis Fetfatzidis ble ofret for mer defensivt anlagte Giorgios Karagounis. Noen minutter tidligere hadde Kostas Mitoglou allerede kastet inn håndkleet på grunn av en skade.

Fakta: Spillerbørs

Klikk for å åpne faktaboksen
 

JAPAN:
Eiji Kawashima - 6
Atsuto Uchida - 5
Yasuyuki Konno - 5
Maya Yoshida - 5
Yoto Nagatomo - 5
Hotaru Yamaguchi - 4
Makoto Hasebe (ut 46.) - 4
Shinji Okazaki - 5
Keisuke Honda - 5
Yoshito Okubo - 5
Yuya Osako (ut 57.) - 4
---
Yasuhito Endo (inn 46.) - 5
Shinji Kagawa (ut 57.) - 5

HELLAS:
Orestis Karnezis - 5
Vasilis Torosidis - 5
Kostas Manolas - 7 Banens beste
Sokratis Papastathopoulos - 6
Iosif Cholebas - 5
Giannis Maniatis - 5
Kostas Katsouranis (utvist) - 3
Panagiotis Kone (ut 80.) - 5
Ioannis Fetfatzidis (ut 41.) - 4
Georgios Samaras - 4
Kostas Mitroglou (ut 35.) - 3
---
Theofanis Gekas (inn 35.) - 4
Giorgios Karagounis (inn 41.) - 5
Dimitrios Salpingidis (inn 80.)

*En spiller må ha vært på banen i 30 minutter for å bli vurdert

Vurdert av: Martin Busk

Skader og utvisnigner til tross, det var Hellas som skapte den første store sjansen etter at laget var redusert til ti mann. Romas-backen Vasilis Torosidis gikk villig i angrep og klinket til fra seksten meter. Eiji Kawashima vartet opp med en god redning.

Likevel var det liten tvil om at det var Japan som var det førende laget. Nærmest kom Yuya Osako før pause. 1860 München-spilleren prøvde å skru ballen opp i vinkelen, men bommet på mål med noen centimeter.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Kagawa inn
En skulle tro at Japan med en mann mer på banen og med et klart overtak i ballinnhavet skulle makte å skape mer enn Hellas i andre omgang, men så var ikke tilfelle.

Godt organiserte Hellas valgte kontringsmulighetene med omhu og skapte en del farligheter på dødball. Et snaut kvarter ut i omgangen valgte Alberto Zaccheroni å sende Shinji Kagawa på banen.

Ti minutter senere var han mannen bak Japans første virkelig store sjanse i kampen. United-spilleren slo ballen i bakrom på Atsuto Uchida, som slo ballen på tvers til Yoshito Okubo. Kawasaki-spilleren burde helt klart sendt Japan i ledelsen, men sendte i stedet ballen himmelhøyt utenfor og over fra kort hold.

Like nær var Giorgios Samaras i motsatt ende noen minutter senere. Den tidligere Celtic-spissen har fått mye kritikk for at han ikke scorer nok mål, og natt til fredag viste han hvorfor. Han fikk nemlig gå opp helt alene på en Hellas-corner, men så ut til å trekke seg og headet ballen utenfor.

Dermed ebbet kampen ut med 0-0.

P.S. Flere medier melder torsdag at Claudio Ranieri tar over jobben som gresk landslagssjef etter VM.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere