Nytt rasisme-sjokk i Spania

Gemyttene etter rasismen under landskampen mellom Spania og England forrige uke hadde så vidt roet seg før Spania påny ble rammet av en skandale.

24.11.04 10:59

Real Madrids Santiago Bernabeu-stadion var åstedet for sist ukes rasisme-skandale, da flere av Englands mørkhudete landslagsspillere ble hånet med apelyder under landskampen. I går var det nye problemer på Reals hjemmebane.

En seksjon av hjemmepublikummet ble fanget opp av kameraene, der de i bar overkropp, grundig tatovert med nazi-symboler, gjorde nazi-hilsener og ropte ”Sieg heil!” hver gang en Bayer Leverkusen-spiller hadde ballen.

Særlig Roque Junior ble hånet.

Uefa vil med all sannsynlighet studere episodene nærmere. Den spanske klubben kan trolig vente seg sanksjoner dersom de blir holdt ansvarlig for nazi-gjengens handlinger.

Tidligere i uka publiserte den britiske tabloidavisen Sunday Mirror bilder av Real Madrid-stjernene Luis Figo og Raul der de holdt opp flagget til en supporterklubb som er koblet til nazi-miljøet i Spania.

Supporterklubben, som går under navnet Ultra Surs, deler emblem med Hammerskin, en internasjonal rasistisk sammenslutning.

Gårsdagens kamp på Bernabeu endte for øvrig 1-1.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.