RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt rekordmål av Messi

Foto: Reuters
Sist oppdatert:
Men nå blir det ikke flere mål for argentineren i 2012.

Lionel Messi scoret sitt 91. og siste mål i kalenderåret 2012 da Barcelona vant 3-1 borte mot Valladolid i spansk 1. divisjon lørdag.

Dermed slo argentineren den gamle verdensrekorden til Gerd Müller i antall mål for klubb og landslag med totalt seks fulltreffere. En prestasjon som skal bli vanskelig å slå, kanskje selv også for Messi. Året 2012 har vært en eviglang målfest for 25-åringen.

For Messi startet det hele med to mål da Barcelona slo Betis 4-2 i midten av januar. Siden har det bare gått slag i slag. Lørdag ble kalenderåret avsluttet med et vidundermål etter én time spilt i Valladolid.

Playmaker Xavi, som scoret kampens første mål rett før pause, ga ballen videre til Messi, som drillet seg elegant forbi en forsvarer og satte ballen i netthjørnet til 2-0.

Valladolid reduserte ved Javi Guerra i det 89. minutt, mens Tello la på til 3-1 på overtid. Barcelona vant fullt fortjent i Tito Vilanovas sykefravær. Katalanerne har vunnet 16 av 17 seriekamper og er fortsatt ubeseiret i La Liga. Klubben leder serien klart med ni poeng på serietoer Atlético Madrid.

Messi er ubestridt toppscorer i Spania med 26 mål denne sesongen.

Slik har Messi scoret sine mål i år:

* Barcelona, serien 59. Cupen: 5. Spansk supercup: 2. Mesterligaen 13.

* Argentina, VM-kvalifisering: 5. Andre landskamper: 7. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere