*Nettavisen* Sport.

Nytt skadesjokk for Vålerenga

Foto: Kyrre Lien/SCANPIX

Nå blir Martin Andresen midtstopper!

31.07.09 07:41

VÅLERENGA - PAOK SALONIKI 1-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): André Muri skadet seg mot Tromsø, og er ute på ubestemt tid. Stefan Strandberg ble ansett å være for urutinert for Tippeligaen. Han ble sendt til Bryne. Torsdag skjedde så det Vålerenga trengte minst av alt.

Hofta til Erik Hagen orket ikke mer.

Dermed er veteranen trolig ute for resten av sesongen.

- Orket ikke mer
- Han må opereres. Deretter er han ute i 2-3 måneder. Det er tvilsomt om han spiller noe mer i år, sier Vålerengas Martin Andresen til Nettavisen.

- Men han spiller vel mot Strømsgodset først?

- Nei.

Det betyr at Martin Andresen, som overtok i midtforsvaret mot PAOK da Hagen måtte ut, også blir midtstopper mot Strømsgodset i Drammen søndag, ettersom Jarl André Storbæk soner karantene.

- Det ser sånn ut. Jeg spiller vel der sammen med Andreas Nordvik (hentet på lån fra RBK torsdag), mens Juan Fuenmayor blir venstreback, sier Andresen.

Han innrømmer at situasjonen er prekær.

- Dette er en ekstremsituasjon. Det haster med å få inn flere forsvarsspillere.

Ønsker fortsatt to nye
Andreas Nordvik ble altså hentet inn torsdag, men fortsatt skal Vålerenga helst ha inn to nye forsvarsspillere. Dette på grunn av Hagens skade.

- Men vi får nok ikke inn noen flere nye før Strømsgodset-kampen, sier VIF-direktør Truls Haakonsen til Nettavisen.

Han og Martin Andresen har ingen problemer med å forsvare lånet av RBK-reserven, som imidlertid er uaktuell til returkampen mot PAOK, fordi han allerede har spilt Europaliga-kvalifisering for Rosenborg denne sesongen.

- Han er en god spiller allerede, og kan ha en stor fremtid foran seg. Han er også anvendelig, og kan spille på alle plasser i forsvarsrekka, sier Andresen.

- Vi har heller ikke midler til å hente dyre spillere, legger han til.

Gir ikke opp
Torsdag tapte Vålerenga sin femte strake kamp, men 1-2-tapet mot laget som ble nummmer to i Hellas forrige sesong var ikke så ille. Baklengsmålene i 1. omgang var unødvendige, men grekerne slapp bare inn 16 mål på 30 kamper i fjorårets serie. Med litt hell kunne Vålerenga scoret flere. Det var i alle fall tre straffesituasjoner som alle gikk i Oslo-klubbens disfavør.

Jarl André Storbæk ga Vålerenga håp med sin redusering rett før pause, men med lyn, torden og et voldsomt regnvær over seg i 2. omgang ble det egentlig umulig å gjøre noe mer med resultatet.

Det blir likevel ikke aktuelt å sende noe reservelag til Hellas neste uke.

- Det blir vanskelig, men er ikke umulig, sier trener Tor Ole Skullerud.

- Det som kan bli en fordel for oss er at de nå kommer til å undervurdere oss, sier Martin Andresen.

- Da jeg spilte for Brann skjedde det samme mot Club Brugge. Vi tapte 0-1 hjemme, men snudde alt og vant 2-0 borte i en kamp vi egentlig kunne vunnet 6-0. Det er vanskelig å endre hvis man først går i den fella, sier Andresen.

Så spørs det om han slipper unna med å spille midtstopper mot Strømsgodset, eller om han også må gjøre det i Hellas.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.