RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Stephen Darby Bradford
Stephen Darby Bradford (WikiCommons.)

Nytt tap for Bradford?

Sist oppdatert:
Etter en god sesongstart har det bremset opp for nyopprykkede Bradford, som i dag får besøk av formlaget Coventry. Sjekk tippetipset.

Sportspills meny søndag:
V5 Täby:Nettavisen galopperer videre
Oddstipset:Siena slår tilbake

Dagens tippetips er utarbeidet av Thomas Gulbrandsen og James Gordon.

Søndagskupongen fra Norsk Tipping består av kamper fra League One, Segunda Division, Serie B og dansk 1.divisjon. Merk at tippefristen er kl. 14.55.

Bonuspotten er oppe i 1.000.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Les Sportspill på mobilen!

1. Bradford – Coventry
League One. Nyopprykkede Bradford fikk en god start på sesongen, men poengfangsten har bremset opp i det siste med 1-2-3 i formutvikling. Er uten seier på de siste fem. Innehar likevel en sterk 6.plass med 23 poeng. Gikk på et skuffende cup-nederlag mot liga-rivalen Rotherham forrige helg, tapte 0-3 borte. Står med 4-1-2 hjemme. Midtstopperen Rory McArdle (f) var på landslagsoppdrag fredag, men er trolig tilbake i dag.

Coventry ligger fem plasser bak vertene med 20 poeng, men startet sesongen med 10 minuspoeng grunnet økonomisk rot. Hadde innehatt 4.plassen uten trekket, og ville hatt los på direkte opprykk. Topper formtabellen med 5-1-0 og manager Steven Pressley, som ble hentet inn i mars i år, har gjort underverker med Coventrys nokså unge spillerstall. Fansen har trykket skotten til brystet.

Er videre i FA-cupen etter forrige helgs 3-1-seier borte over AFC Wimbledon, og står med 3-2-2 på fremmed gress. Skal ikke være noen nye forfall av betydning i troppen.

Formkurven til lagene peker altså i vidt forskjellig retning, men vi tør likevel ikke avskrive vertene. HB

2. Numancia – Tenerife
Segunda Divison. Spanske Numancia endte opp som middelhavsfarer forrige sesong, men årets har startet langt mer lovende. Med 21 poeng fra 13 kamper ligger laget på en respektabel 4.plass, og kun to poeng skiller opp til Deportivo på direkte opprykk. Kun tapt to kamper så langt, mot Cordoba (7.) og Real Murcia (6.). Er fremdeles ubeseiret hjemme på Los Pajaritos, hvor de slo Barcelona 2 sist og har 3-3-0 totalt. Viser god form med to seiere på rad, og er uten tap på de seks siste (3-3-0). Skal nevnes at har blitt scoret lite med mål i disse kampene, og alle seirene er kommet med minst mulig margin. Forsvarspilleren Akapo er på landslagsoppdrag, eller skal det ikke være noen forfall i troppen.

Nyopprykkede Tenerife ligger på en beskjeden 18. plass med 15 poeng. Fikk en horribel start på sesongen med kun én seier på åtte første, men formen har tatt seg betraktelig opp, og på de siste fem kampene har laget tatt ti poeng. Har for det meste sanket poengene på eget gress, borte står Tenerife med svake 1-1-4. Spilte 2-2 mot bunnlaget Depertivo Alaves (19.) sist og har kun slått Ponferradina (9.) på bortebane så langt.

Tenerife viser altså bedring i formen, men i dag tror vi det stopper opp for gjestene. Numancia ser stødige ut på hjemmebane, og selv om seirene har kommet med knapp margin bør de ha gode vinnersjanser mot bortesvake Tenerife. H

3. Empoli – Lanciano
Toppoppgjør i Serie B, der de neste sju kampene er hentet fra.

Empoli ligger på tredjeplass, to poeng bak dagens motstander, som leder ligaen.

Ingen av lagene har imidlertid imponert så langt i november. Empoli kommer fra bortetap mot Ternana (13. plass) og 1-1 hjemme mot Bari (17.). Lanciano spilte uavgjort hjemme mot Siena (15.) sist og tapte borte for Modena (8.) før det.

Empoli har flotte 4-3-0 på sine sju hjemmekamper. Lanciano er seriens beste bortelag med 4-2-1 og 9-4 i målforskjell.

Lanciano rykket opp til i Serie B forrige sesong, og endte da på 18. plass. Årets sesong har altså gått over all forventning så langt.

Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 2-2, mens Empoli vant sin bortekamp 3-0. God mulighet for vertene til å komme á poeng med serielederen, men med Lancianos sterke bortetall velger vi å gardere. HU

4. Cesena – Cittadella
Cesena er nummer seks med 22 poeng, en plassering som gir playoff. Tapte 1-2 borte for Spezia (7.) forrige runde, deres første nederlag på svært lenge. Spilte uavgjort i de to før det, så poengfangsten har ikke vært mye å skryte av de tre siste rundene. Står med 3-3-1 hjemme.

Formen er imidlertid svakere for Cittadella, som kun har tatt ett poeng på de siste fire kampene. Har dermed rast vekk fra opprykksstriden, og med kun 14 poeng må laget ta grep for å unngå å havne i nedrykkssumpa. Er nummer 16 med 14 poeng og står med 1-3-2 borte.

Cesena vant tilsvarende oppgjør forrige sesong 1-0, og vi tror vertene vinner på ny mot formsvake Cittadella. H

5. Varese – Crotone
Varese startet sesongen strålende, men er inne i en meget tung periode som startet med 2-3-tapet for bunnlaget Padova (21.) i begynnelsen av oktober. På de siste seks kampene er det blitt 0-3-3, og Varese har falt ned til niendeplass med 17 poeng. Fremdeles uten tap hjemme med 3-3-0.

Crotone er i langt bedre slag og har klatret opp til femteplassen med sine 23 poeng takket være 2-1-0 på de siste tre. Har vunnet tre strake på bortebane, hvor de står med 4-1-2.

Varese er uten tap hjemme, men med formen vertene viser ser vi oss nødt til å gardere fullt ut. HUB

6. Siena – Spezia
Siena rykket ned fra Serie A i vår, og startet årets sesong med fem minus-poeng grunnet kampfiksing. Ligger på 13.plassen med 4-7-2 totalt, men uten poengtrekket ville laget vært nummer 8. Manager Mario Beretta innehar en av seriens sterkeste angrepsrekke, og ingen har scoret mer enn Sienas 24 mål. Forsvaret har derimot ikke vært like potent, og med 18 baklengs har Baretta nok å ta tak i bakover. Fikk med seg ett poeng i borteoppgjøret mot serieleder Lanciano sist, og har nå spilt uavgjort i tre strake. Står med 4-2-1 hjemme, hvor tapet kom mot topplaget Palermo (2.).

Forsvarspilleren Hernan Paolo Dellafiore soner karantene.

Spezia innehar 7.plassen med 20 poeng. Kommer fra 2-1-seieren over Cesena (6.) hjemme, hvor de kom tidlig under, men maktet å snu kampen etter gjestene ble redusert til ti mann. Har 2-2-1 i formutvikling, men på bortebane går det lenge mellom seirene. Forrige på fremmed gress endte med tap mot bunnlaget Padova (21.), og så langt har Spezia kun slått tabelljumbo Juve Stabia og Ternana (13.) hjemmefra. Står med 2-2-2 på fremmed gress.

Madonna (f), Rivas (m) and Seymour (m) har alle vært ute med skader en stund, men er nå tilbake i troppen. Førstekeeper Leali skadet seg sist og rekker ikke dagens kamp, det samme gjelder spissene Ferrari and Albarracin.

Spezia kommer trolig med en defensiv innstilling i håp om ett poeng, men vi tror ikke de greier å stå i mot skytset til vertene. H

7. Latina – Bari
Uavgjortspesialisten Latina hadde en rufsete start på sesongen, men nå begynner det å bli en god stund siden de tapte. Nykommeren ligger på 10.plass med 3-8-2 totalt. Er blant formlagene i serien med 3-4-0 på de siste sju, mens tallene på hjemmebane viser 2-3-1.

Bari tok endelig en trepoenger igjen sist. Den kom hjemme mot Varese (9.) og sørget for at laget fra Puglia-regionen er oppe på sikker plass. Er nummer 17 med 4-4-5 totalt. Hadde fire tap på rad i september/oktober, men med fem poeng på de tre siste er det bedring å spore. Både Francesco Fedato (a) og Luca Zeppitelli (f) soner karantene. Har 1-2-4 borte.

Holder vertene som favoritter på hjemmebane, men uavgjortfaren synes høy. HU

8. Trapani – Novara
Viktig kamp i bunnstriden. Nyopprykkede Trapani ligger på 19. plass med 12 poeng, mens Novara på plassen over har tatt 13.

Det begynner å bli en god stund siden forrige gang disse lagene vant. Begge står med 0-3-4 på de siste sju. Verst er det imidlertid for Trapari, som har to strake tap. Novara har spilt uavgjort i sine tre siste. Trapani har opparbeidet seg 1-3-2 hjemme, mens Novara har til gode å vinne borte med 0-4-3.

Går lenge mellom seierne til rivalene og vi ser oss nødt til å dekke fullt ut. HUB

9. Pescara – Ternana
Pescara har fått et pusterom i bunnstriden etter å ha tatt sju poeng på de siste tre kampene. Rykket ned fra Serie A forrige sesong, men ser ikke ut til å kunne kjempe om noen umiddelbar retur. Ligger nå på 11. plass med 15 poeng. Står med 1-4-2 hjemme.

Ternana har tatt fire poeng på de to siste kampene og er også på vei oppover på tabellen. Har et poeng mindre enn dagens motstander og ligger på 13. plass. Til gode å vinne borte med 0-4-2.

En eventuell vinner i dag vil ta et langt steg vekk fra bunnlagene og vil kunne melde seg på i opprykksstriden.

Pescera er favoritter på hjemmebane, men begge lag spiller mye uavgjort og vi ser oss nødt til å gardere. HU

10. AB – Brønshøj
De tre siste matchene er hentet fra dansk 1. divisjon.

AB, som ikke må forveksles med Kjetil Wæhlers gamle klubb AAB, ligger nest sist på tabellen med 14 poeng på 16 kamper. På de siste sju er det bare blitt tre poeng, så situasjonen er alt annet enn lys. Tapte forrige hjemmekamp 0-2 mot Vendsyssel (8.) og har 2-3-2 hjemme. Forsvarspilleren Casper Grønn Larsen soner karantene.

Brønshøj ligger to plasser over med 16 poeng. Kommer fra to strake tap etter en brukbar periode i oktober. Står med 3-2-3 borte, hvor de har slått Lyngby (3.), Velje (4.) og tabelljumbo Marienlyst (12.).

AB tok første stikk i august med 2-1 på bortebane. De siste fire oppgjørene før det endte uavgjort. Alle utfall virker sannsynlige og vi dekker fullt ut. HUB

11. Horsens – Marienlyst
Denne ligaen har en soleklar leder i Hobro. Andreplass gir også direkte opprykk, og det spilles ikke kvalifisering om verken opp- eller nedrykk. Horsens innehar for tiden den ettertraktede andreplassen, men bare målforskjellen skiller ned til Lyngby. Horsens vant 2-1 borte over Brønshøj sist, etter å ha skuffet med 0-2-tap hjemme for svake Hvidovre runden før. Janus Drachmann og Martin Retov soner karantene.

Nykommeren Marienlyst har fått et brutalt møte med 1. divisjon og ligger sist med fem poeng på 14 kamper. Den siste poengfangsten kom mot dagens motstander for fire runder siden, da det ble 2-2 i Odense.

Legg merke til at Horsens har gjort det svært dårlig hjemme på Casa Arena denne sesongen. På åtte kamper er det bare blitt ti poeng, og man har altså tatt 19 på fremmed gress.

Marienlyst på sin side er ikke noe stort bortelag; på åtte forsøk er det bare blitt ett poeng, med det kom altså mot nettopp Horsens. Vi tror likevel ikke at de makter å gjenta bedriften og krysser av for hjemmeseier. H

12. Køge – Hvidovre
Køge har mistet litt av kontakten til Horsens på andreplass etter å ha kun tatt ett poeng på de to siste. Ligger nå på femte, fire poeng bak den viktige andreplassen. Står med 5-1-2 hjemme.

Hvidovre (10.) har tatt fem poeng på de siste tre kampene og har dermed klatret opp på sikker plass. Det skiller to poeng ned til AB under streken, som man spilte uavgjort mot forrige runde. Har 2-1-5 borte, hvor de vant 2-0 over Horsen sist (2.)

Det første møtet mellom disse to denne sesongen endte 2-0 til Køge, og vi tror vertene vinner på ny i dag. H

96-rekker
1. Bradford – Coventry HB

2. Numancia – Tenerife H

3. Empoli – Lanciano HU

4. Cesena – Cittadella H

5. Varese – Crotone HUB

6. Siena – Spezia H

7. Latina – Bari H

8. Trapani – Novara HU

9. Pescara – Ternana HU

10. AB – Brønshøj HU

11. Horsens – Marienlyst H

12. Køge – Hvidovre H

Klikk her for å levere dette spillet på nett
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen

432-rekker
1. Bradford – Coventry HB

2. Numancia – Tenerife H

3. Empoli – Lanciano HU

4. Cesena – Cittadella H

5. Varese – Crotone HUB

6. Siena – Spezia H

7. Latina – Bari HU

8. Trapani – Novara HUB

9. Pescara – Ternana HU

10. AB – Brønshøj HUB

11. Horsens – Marienlyst H

12. Køge – Hvidovre H

Klikk her for å levere dette spillet på nett
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere