*Nettavisen* Sport.

Obama til USA-helten: - Du må klippe skjegget

SKJEGGETE: Keeperhelt Tim Howard sparer på ansiktshåret. Foto: Nick Potts (PA / NTB scanpix)

Presidenten hyller USAs fotballgutter.

USA imponerte mange i sommerens VM, før det ble exit i åttedelsfinalen mot Belgia. Interessen for fotball har også fått seg en stor oppsving i landet.

I møtet med Belgia, som ble avgjort i ekstraomgangene etter en forrykende kamp, var Tim Howard den store spilleren. Everton-keeperen reddet skudd på skudd fra belgiske stjerner, men selv han måtte til slutt kapitulere.

Natt til torsdag fikk veteranen en uventet telefon. Selveste President Barack Obama hadde tatt seg tid til å ringe opp Premier League-profilen. Også Fulham-profil Clint Dempsey skal ha fått en telefon av USA-presidenten.

Presidenten skal ha fulgt VM nøye og vært imponert over USAs gutter.

- Tim, når du kommer hjem, må du klippe bort skjegget, i hvert fall hvis du ikke vil bli gjenkjent av alle rundt deg, sier den amerikanske presidenten.

Howard svarte følgende:

- Vi har fått med oss at du fulgte VM og vi vet at du er en supporter. Vi håper vi har gjort deg stolt. Det har vært en ære å representere USA.

Obama forteller at han også en gang i tiden spilte fotball.

- Fotball var den første sporten jeg drev med, selv om jeg ikke var god. I år har det vært utrolig å se hvordan denne idretten har gitt en hel nasjon håp.

Nå inviterer presidenten hele landslaget på besøk til Det Hvite Hus.

- Dere har gjort oss stolte. Ikke bare fordi dere kjempet hardt og presterte bra, men også fordi dere gjorde det med stil. Folk respekterer det dere har gjort og dere er forbilder for mange her i USA, sier Barack Obama.

Det er Det Hvite Hus som har lagt ut samtalen mellom Obama og Howard på nettstedet YouTube. Du kan se klippet av samtalen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.