*Nettavisen* Sport.

Occean etter nok en målløs kamp: - Det er mål som teller

STRESSER IKKE: Olivier Occéan har ennå ikke funnet nettmaskene for Odd siden returen til Tippeligaen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Men spissen er trygg på at formen kommer.

SKAGERAK ARENA (Nettavisen): Kraftspissen Olivier Occéan er glad for å være tilbake i Norge etter en mager avrunding av utenlandsoppholdet sitt.

Nå kjenner canadieren at god, gammel form er i anmarsj. Det viste han prov på under søndagens toppoppgjør mellom Odd og Rosenborg.

Angrepsspilleren herjet i luftrommet og var et konstant uromoment for Rosenborg-forsvaret med sin overlegne fysikk. Det skorter imidlertid fortsatt litt på sluttproduktet han tidvis viste under sitt forrige opphold i Norge. I perioden 2004-2010 prikket han inn 55 Tippeligascoringer for henholdsvis Odd og Lillestrøm.

- Jeg vet at formen kommer. Jeg kjenner meg bra allerede nå. Som spiss er det målene som teller, men jeg kjenner meg i godt slag. Mangelen på mål stresser meg ikke ennå. Jeg spiller med glede hver eneste dag og føler meg bra. Å spille for Odd igjen er positivt for karrieren min, sier han til Nettavisen.

Satte kursen mot Tyskland
Odd-høvding Dag Eilev Fagermo sier seg enig i Occéans betraktninger.

- Han mangler fortsatt litt på kampformen, ja, men han kommer nå – mer og mer. Vi trenger to rendyrkete kvalitetsspisser, så det er viktig å få Occéan ordentlig i gang, samstemmer Fagermo.

Etter å ha bøttet inn mål på Norges øverste nivå gjennom flere år valgte den canadiske 33-åringen tilbake i 2010 å prøve lykken i Tyskland. Turen gikk til Kickers Offenbach – en klubb som på den tiden holdt til på landets tredje nivå. Occéan ble en umiddelbar suksess, og innen sesongen var omme hadde han notert seg for 16 fulltreffere på 30 kamper.

Oppover i ligasystemet
Dermed var det flere som fikk øynene opp for storscoreren, og i forkant av den påfølgende sesongen ble han hentet inn i stallen til SpVgg Greuther Fürth på nivå to i Tyskland. Her fikk han fort en nøkkelrolle i laget, og endte opp som ligaens toppscorer i det som resulterte i opprykk til Tysklands gjeveste liga – nemlig Bundesliga. Occéan stoppet på 17 nettkjenninger på 30 kamper.

Klikk på bildet for å forstørre.

VIL FÅ I GANG OCCEAN: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Occéans herjinger sørget for at han nok en gang var et hett navn på overgangsmarkedet – og sommeren 2012 ble toppscoreren presentert i stallen til den tradisjonsrike Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt. Det var her Tysklandskarrieren begynte å stagnere for angrepsspilleren.

- I Tyskland var det en helt annen kultur og et helt annet nivå. Jeg gjorde det bra de to første sesongene, men etter det ble det vanskelig, forteller Occéan til Nettavisen.

- Jeg var dessverre en del utsatt for skader. Kombinert med trenerutskiftninger gjorde det ting trøblete for meg. Filosofien var også helt annen, legger han til.

Langvarig opphold?
Etter en scoringsfattig sesong for Frankfurt, etterfulgt av et låneopphold i FC Kaiserslautern – ble det i januar i år annonsert at canadieren vender tilbake til Norge og gamleklubben Odd. Her har han et ønske om å bli værende en god stund.

- Det er veldig bra folk her, og nivået er høyt. Jeg håper jeg kan være her lenge – kanskje mange år? Det hadde vært bra, men treneren må jo bestemme, flirer den sympatiske canadieren, som står bokført med 28 landskamper med flagget på brystet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.