*Nettavisen* Sport.

Odd drømmer om Europa

Foto: Lunde, Bjørn Erik Rygg (SCANPIX)

Nå heier alle skiensfolk på Molde i cupfinalen.

01.11.09 20:39

BODØ/GLIMT - ODD 1-1:

Den største spenningen før årets siste serierunde var kampen om fjerdeplassen.

Odd haddet taket på den før de siste 90 minuttene, men med tap mot Bodø/Glimt ville Brann gå forbi skienslaget med seier hjemme mot Rosenborg.

Men Odd hadde ingen planer om å tape for allerede nedrykksklare Bodø/Glimt.

Utnyttet feil
Etter en målløs førsteomgang fikk laget hull på byllen etter et kvarter ut i den andre.

Hjemmelagets Mounir Hamoud sendt et hårreisende tilbakespill mot egen keeper. Odds Peter Kovacs snappet ballen og trillet den enkelt til side for keeper.

Dette var Kovacs 16. mål for sesongen, noe som akkurat ikke var nok til å nå opp til årets toppscorer Rade Prica i Rosenborg.

- Skal vi være i toppen av tabellen er vi avhengig av å ha en matchvinner. Det har Kovacs vært, sier trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2.

Revansj
Mounir Hamoud fikk senere muligheten til å rette opp feilen sin.

Etter 70 minutter fikk han stå upresset alene på femmeteren. Dermed var det ingen problemer å heade innlegget fra Willis Forko i mål.

Flere mål ble det ikke, noe Odd kan være mest fornøyd med, all den tid det var hjemmelaget som totalt sett hadde det største trykket. I tillegg sikret uavgjortresultatet fjerdeplassen for Odd.

- Jeg er fantastisk fornøyd med sesongen. Alt i alt er det den beste Odd noen gang har hatt, sier trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2 etter kampen.

Håper på Molde
Nå håper han laget får muligheten til å spille i Europa neste år. Hvis så skal skje må årets sølvlag Molde vinne cupfinalen over Aalesund. Dersom Aalesund vinner er det de som kaprer den siste europacupplassen.

- Det er klart vi tenkte på europacupplassen. Det var derfor vi var så opptatt av å bli nummer fire og ikke nummer fem. Det er jo en god mulighet for at Molde slår Aalesund i finalen, tror Fagermo.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.