RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Odd Iversen er død
Odd Iversen er død Foto: Thomas Rasmus Skaug (NTB scanpix)

Odd Iversen er død

Sist oppdatert:
Sovnet inn mandag.

Det bekrefter Rosenborg på sin nettside.

Han ble 69 år gammel.

Ifølge Rosenborgs nettside sovnet den tidligere spissen stille inn på Øya Helsehus mandag morgen. Iversen hadde slitt med sykdom den siste tiden.

- Våre tanker går i dag til familie og venner, skriver Rosenborg.

- Den største
RBK-helt Ola By Rise minnes Iversen slik til Nettavisen:

- Det var en veldig trist melding å få. Jeg vil påstå at han utvilsomt er Rosenborgs største spiller gjennom alle tider. Jeg kjente ham veldig godt selv, jeg spilte sammen med ham da jeg var veldig ung og han var godt voksen. Han var en fantastisk spiller. Jeg har personlig sterke bånd til Odd Iversen. Jeg vil aldri glemme den gangen jeg manglet et minutt på å få bronsemedalje i 1981. Den gangen måtte man være innpå i ni kamper for å få medalje, mens jeg hadde spilt åtte hele. Da kom Odd med medaljen sin og sa at «denne skal du ha, den har du fortjent.» Det gjorde et veldig stort inntrykk på meg, og jeg har alltid hatt et veldig godt forhold til Odd Iversen, sier By Rise.

- Det er en trist dag. Han var en stor fotballspiller som med litt annen karrierevei også ville vært stor internasjonalt, sier han videre.

- Veldig trist
Tidligere landslagskeeper Kjell Kaspersen, som spilte sammen med Iversen for Norge, mottok også nyheten om bortfallet med sorg.

Fakta: Fakta:

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* Navn: Odd Iversen

* Født: 6. november 1945 (i Trondheim)

* Klubber: Rosenborg (1964-1970, 1973-1975, 1980-1982), Racing Mechelen (1970-1973) og Vålerenga (1975-1980)

* Landskamper/mål: 45/19

* Meritter: Toppscorer i den norske toppdivisjonen 1967, 1968, 1969 og 1979. Gull i toppdivisjonen med Rosenborg i 1967 og 1969.

*Aktuell: Gikk bort 29. desember 2014. (©NTB)

- Det var veldig trist å høre. Odd var en kjempespiller, en av de absolutt beste spissene vi har hatt i Norge, sier Kaspersen til Nettavisen.

- Jeg spilte også en del landskamper med ham. Han var en herlig type å ha med seg på laget. Han var en fyr med godt humør. Som spiller var han også helt fantastisk. Han var fysisk sterk, skjøt godt med begge beina og var ikke enkel å møte for motstanderne, sier Kaspersen.

Tidligere Rosenborg-stjerne og sportsdirektør i Rosenborg, Rune Bratseth, vil minnes Odd Iversen som sitt store idol da han vokste opp.

- Han var vår store helt i oppveksten. Det var Odd Iversen som var nummer én. Han er kanskje det nærmeste vi kommer en komplett spiss, sier Bratseth.

Iversen var også ansatt i Rosenborg da Bratseth var sportsdirektør i klubben, og den tidligere storscoreren var kjent for sitt gode humør.

- Odd hadde veldig mye kunnskap. Han satt med det meste av fakta da vi diskuterte spesielt fotball. Han var som et leksikon. Han hadde masse godt humør og gode historier, forteller Bratseth til Nettavisen.

Idrettshistoriker og Iversen-venn Tom A. Schanke husker kompisen som en fargerik og dyktig kar.

- I tillegg til å være en av våre aller beste, var han også den mest fargerike, sier Schanke til Nettavisen.

- Folk kom på kamper bare for å se Odd, forklarer Schanke.

(se flere bilder fra Odd Iversens liv)

ANNONSE


158 mål
Odd Iversen kom til Rosenborg fra klubben Trond i 1964 og har flere perioder bak seg i klubben. Totalt scoret han 158 mål i eliteserien.

Han er nummer fire på listen over de mestscorende spillerne i Norge.

Han har også spilt for klubber som Racing Mechelen og Vålerenga og fikk sin debut for Norge mot Finland i 1967. Han fikk 45 kamper og scoret 19 mål.

Odd Iversen er faren til fotballprofilen Steffen Iversen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere