RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SØRGELIG PUNKTUM? Rafik Zekhnini (til høyre) kan spilt for Odd for siste gang. Samarbeidet ble avsluttet med et nytt forsmedelig tap for Viking og Claes Kronberg.
SØRGELIG PUNKTUM? Rafik Zekhnini (til høyre) kan spilt for Odd for siste gang. Samarbeidet ble avsluttet med et nytt forsmedelig tap for Viking og Claes Kronberg. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Odd målløse igjen i årets andre tap for tabelljumboen

Sist oppdatert:
Marerittet fortsatte for medaljefavoritten mot Viking.

ODD - VIKING 0-2:

Sisteplasserte Viking tok tre svært etterlengtede poeng på bortebane mot Odd i Eliteserien søndag.

Samuel Adegbenro ga Viking en drømmestart med scoring etter seks minutter, og doblet også ledelsen midtveis i første omgang på Skagerak Arena.

Ved begge anledninger kom angriperen seg fri i rommet bak Odd-midtstopper Fredrik Semb Berge.

Nigerianeren kan vise seg å bli viktig å beholde om det skal bli nye kontrakt i Eliteserien. Så gjenstår det å se om Viking selger også Adegbenro før sommervinduet stenger.

Søndagens oppgjør kan på en annen side være det siste vi ser av Odd-profilen Rafik Zekhnini på Skagerak Arena. Unggutten er solgt til italienske Fiorentina.

OPPTUR: Samuel Adegbenro satte to baller i Odd-målet i første omgang.

Slaktet sine egne

Odds prestasjon de første 45 minuttene var mildt sagt langt under pari. Skienskluben fulgte ikke opp etter den gode opplevelsen på bortebane mot Vaduz i Liechtenstein tidligere i uka.

- Det er en skandale. Vi burde ha ligget under 4-0. Etter en kjempekamp i Liechtenstein på torsdag, så er vi helt ræva, sa en tydelig irritert Dag-Eilev Fagermo til Eurosport etter halvspilt kamp.

Odd fant heller ikke veien til målet i andre omgang. Treneren var noe mer behersket i uttalelsene etterpå, og tok også noe selvkritikk for laguttaket.

- Det var en veldig skuffende match. Det virket som vi hadde flatt batteri etter å ha vært i Liechtenstein. Sannsynligvis burde vi gjort flere endringer fra start. Sånn ser det ut i ettertid, når det ikke er mer energi, bemerket Fagermo.

Naturlig nok var trenerkollega Ian Burchnall hos Viking langt mer tilfreds.

- Førsteomgang var fantastisk. I andre omgang var vi disiplinerte og gjorde gode valg. En meget god kamp av oss, konstaterte engelskmannen.

UNDERPRESTERING: Trener Dag-Eilev Fagermo og Odd ikke levert etter forventningene denne sesongen.

Forandringer i pausen

Fagermo satte inn både Olivier Occéan og Pape Paté Diouf fra start i andre omgang.

De rutinerte angriperne erstattet henholdsvis Sigurd Haugen og Riku Riski. Nettopp Occéan stusset fri Diouf til Odds største sjanse etter sidebyttet.

Senegaleseren prøvde en lobb over Iven Austbø, men ballen gikk også over tverrliggeren på Viking-buret.

Til forskjell fra mange andre anledninger denne sesongen, klarte gjestene å kontrollere inn en ledelse til en svært viktig seier.

Samtidig fortsetter Odds marerittaktige rekke med få mål og lite poeng. Telemarkingene har bare scoret to mål på de siste sju oppgjørene i Eliteserien.

Siden den forrige seieren borte mot Haugesund 16. mai er det også bare blitt to poeng på de samme sju kampene.

Vekker håpet

Før oppgjøret i Skien sto bortelaget med fattige to trepoengere på 16 kamper. Én av dem kom da Odd besøkte Viking stadion helt tilbake i april.

Samuel Adegbenro var også den gangen toneangivende og scoret ett av målene i 3-0-seieren til blåtrøyene.

Viking har hatt en trøstesløs sesong til nå, men siddisene ser ut til å trives med Odd som motstander.

En kjærkommen seier i Skien gir stavangerlaget en viss kontakt med lagene foran i nedrykkstriden. Ian Burchnalls mannskap har nå 13 poeng og ett poeng opp til Tromsø på plassen over.

Kristiansund på kvalikplassen har 17 poeng før de møter Vålerenga på hjemmebane mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere