ODD - SOGNDAL 3-1:

Seier og tre poeng til både Odd og Brann i søndagens tippeligarunde gjør at begge de to klubbene har sikret seg medaljer før siste kamp.

Nå gjenstår det bare å se hvilken klubb som kaprer henholdsvis sølv- og bronseplassen bak Rosenborg. Både Odd og Brann lag har 51 poeng, men nergenslaget har tre plussmål sterkere målforskjell.

Odd møter nedrykkstruede Tromsø på bortebane neste søndag. Konkurrenten fra Bergen spiller mot Sarspborg 08 hjemme på Brann stadion.

At det blir seriemedalje er uansett en prestasjon man setter høyt i Odd.

- Det er fantastisk for en klubb som oss. Vi gjør det med sterk lokal forankring. At vi tar en andre medalje på tre år er vi veldig stolt av. Og betyr mye for klubben og også økonomisk, ikke minst, sier Odd-trener Daig-Eilev Fagermo til TV 2.

Kalddusj

En tidlig fulltreffer av det sjeldent vakre slaget fra Sogndal-backen Jukka Raitala frustrererte Odd lenge søndag.

Skiensklubbens jakt på tippeligamedaljer fikk seg en støkk da Raitala dundret inn 0-1 allerede etter fem minutter på Skagerak Arena.

Forsvarsspillet i forkant var ikke imponerende, men det var derimot skuddet til den finske Sogndal-spilleren.

Nesten 10.000 frammøtte tilskuere måtte vente tålmodig på en scoring fra Odd, men hjemmepublikummet fikk etter hvert se det de kom på kamp for å se.

Tre på 18 minutter

Angrepsspillet løsnet for alvor da Fredrik Nordkvelle utlignet for hjemmelaget midt i andre omgang av oppgjøret. Ved bakre stolpe var det ingen av Sogndals forsvarere som plukket opp en umarkert Nordkvelle.

Midtbanespilleren styrte inn 1-1 på første berøring, uten at Mathias Dyngeland fikk hindret ballen i å gå inn.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Stefan Mladenovic og Rafik Zekhnini fulgte opp med nettkjenninger i 77. og 85. spilleminutt for telemarkingene.

- Det var en tøff kamp. Sogndal er gode til å forsvare seg og vi sleit med å bryte igjennom. Vi greide det etter hvert da de ble slitne. Da vi satte inn Rafik og Stefan så satte de fart på det, oppsummerer Fagermo.

Zekhnini måtte for øvrig forlate banen med en ny skade i sluttsekundene. Etter kampslutt måtte den talentfulle 18-åringen kjempe mot tårene da han ble intervjuet.

Med 3-1 og tre poeng er Odd uansett sikret minst tredjeplass.

Molde, Haugesund og Sarpsborg 08 ligger alle seks poeng etter Odd og Brann etter den nest siste runden i Tippeligaen.