Odd slo hardt tilbake

Odd tok tre viktige poeng i Ålesund søndag ettermiddag.

Odd tok tre viktige poeng i Ålesund søndag ettermiddag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Senket Aalesund borte.

20.09.15 17:31

AaFK - ODD 1-3:

Med Stabæk-seier mot Tromsø lørdag, var det svært viktig for Odd å ta tre poeng borte mot Aalesund for å henge med i kampen om sølvet i Tippeligaen.

Men det skulle ikke bli lett for gjestene fra Skien. Aalesund tok nemlig ledelsen halvveis ut i førstomgangen, men to scoringer av Pape Paté Diouf, og et sent mål av Fredrik Oldrup Jensen sørget for at samtlige tre poeng gikk til Odd som nå er tre poeng bak Stabæk på andreplass.

Fagermo-skryt

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo brukte tid på å skryte av Diouf etter kampen.

- Jeg er veldig fornøyd. Han har fått være i Odd i en periode nå og han begynner å få selvtillit. Det en fantastisk enkeltmannsprestasjon på den andre scoringen. Skal man være et topplag, må man ha enkeltspillere som gjør noe ekstra. Det gjør han, sier Fagermo til C More.

Odd-kaptein Steffen Hagen var også godt fornøyd med gjestenes innsats.

- Det var jevnt i førsteomgangen, og da var det greit at det var uavgjort. Men i andreomgangen har de én corner og er knapt over på vår banehalvdel, så det var en meget godt gjennomført omgang, sier Hagen til C More.

Hjemmelaget tok ledelsen

Det så ut til å gå mot en vanskelig dag for Odd på Color Line Stadion da Leke James sendte hjemmelaget opp i ledelsen etter 24 minutter. AaFK-angriperen snappet opp en dårlig avslutning fra lagkamerat Mustafa Abdellaoue på bakerste, før han satte inn 1-0 til full jubel fra de fremmøtte.

Fem minutter senere skapte målscoreren igjen problemer for gjestene da Jo Nymo Matland la inn ballen inn i feltet på et frispark. James fikk hodet på ballen, men avslutningen gikk like til side for mål.

Diouf snudde kampen

I stedet var det Odd som skulle kunne glede seg over kampens neste scoring. Etter 34 minutter fant Fredrik Nordkvelle lagkamerat Pape Paté Diouf alene på femmeteren. Senegaleseren hadde ingen problemer med å sette ballen i mål, og man var like langt i Ålesund.

Etter pausen tok gjestene mer over kampen, og kun ti minutter ut i omgangen scoret Diouf for andre gang i oppgjøret. Senegaleseren tok over ballen fra Bentley og slo en tunnel på Tero Mäntylä, før plasserte ballen i sikkert i høyre hjørnet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SCORET: Pape Paté Diouf scoret to ganger mot Aalesund. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)


Aalesund forsøkte å slå tilbake, men gjestene forsvarte seg godt og da hjemmelaget jaget utligningen var det i stedet Odd som igjen skulle finne veien til mål. Ti minutter før slutt slo Espen Ruud ballen inn i feltet på et frispark. Ballen endte hos Fredrik Oldrop Jensen som stanget inn 3-1 til Odd.

Med tre nye poeng er laget fra Skien for fullt med i kampen om ligasølvet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.