Odd til tabelltopp: - Viser at vi har en viss bredde

BREDDE: Steffen Hagen skryter av bredden i Odd-troppen.

BREDDE: Steffen Hagen skryter av bredden i Odd-troppen. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Steffen Hagen var strålende fornøyd med hva guttene hans presterte mot Bodø/Glimt.

19.04.15 18:04

BODØ/GLIMT - ODD 2-4:

Odd hadde mulighet til å være det eneste laget i Tippeligaen 2015 med full pott etter tre kamper, søndag. Da måtte Bodø/Glimt slås i nord.

Etter mye kjemping, og mål begge veier, var det Fredrik Nordkvelle og Ole Jørgen Halvorsen som satt de avgjørende scoringene for Odd i søndagens 4-2-seier i Bodø.

Med de tre poengene, er Odd på tabelltopp. Bodø/Glimt har fremdeles ikke tatt poeng i årets sesong, og sliter dermed i bunnen fra start av i Tippeligaen 2015.

- En viss bredde
Odd måtte klare seg uten flere sentrale spillere, søndag.

Både Fredrik Oldrup Jensen og Lars Kristian Eriksen var satt ut på grunn av skade. Inn kom Oliver Berg og Vegard Bergan.

Kaptein Steffen Hagen var veldig fornøyd med hva de to presterte.

- Jeg er veldig imponert. Vi har en del gutter ute i dag, men vinner likevel. I dag viser vi at vi har en viss bredde i laget, vi også, sier Hagen til C-More etter kampen.

Nettopp bredden i Odd-troppen har vært et av punktene som mange eksperter hevder at ikke er god nok til å være med helt, helt øverst i Tippeligaen. Presterer de såkalte reservene like bra videre, denne sesongen, kan det bli mye jubel i Skien i 2015.

Ustoppelige Johnsen
Frode Johnsen har før denne sesongen fått et 13,5 meter høyt bilde av seg selv ved inngangen på Skagerak Arena. Når Oddrane synger om 41-åringen, er det «... Skiens store sønn...» som runger utover stadion.

Søndag slo angriperen til nok en gang.

Bare ti minutter ut i kampen mot Bodø/Glimt, dukket Johnsen opp på bakerste stolpe, etter en corner fra Espen Ruud. Spissen knuste til i hodeduellen, og stanget gjestene i ledelsen på Aspmyra.

Corner-show
Det var ikke bare Odd som var skumle på corner i Bodø. Etter 35 minutter ville også hjemmelaget være med på festen. En corner-stuss fra Vieux Sané, sendte ballen til Trond Olsen. Vingen banket inn utligningen, og lagene var like langt.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKUDDFOT: Badou viste frem scoringsfoten sin for første gang denne sesongen mot Odd. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)

Men stillingen 1-1 skulle bare vare i tre små minutter. For på enda en corner ble det scoring. Denne gang var det Odd-kaptein Steffen Hagen som var sterkest i lufta. Midstopperen headet skiensklubben tilbake på tabelltopp.

Skuddfot
Deretter var det vertenes tur til å svare raskt - og denne gang var det ikke etter corner. Papa Alioune Ndiaye, eller Badou, som han omtales som, er fryktet på grunn av en av Tippeligaens beste skuddføtter. Og fem minutter før pause viste han hvorfor.

Et innlegg fra Morten Konradsen fant Badou, som klemte til. Med innsiden av foten satt han ballen utagbart i målet bak Sondre Rossbach. Dermed var lagene like langt ved pause.

Odd presset
Odd-kaptein, Steffen Hagen, var ikke fornøyd med at laget hans to ganger lot motstanderen komme tilbake i den første omgangen.

- Det er utrolig dårlig av oss, sa Hagen til C-More i pausen.

Og det var et skjerpet Odd-lag som entret kunstgresset i Bodø etter pause. Gjestene skapte flere store sjanser, og både Bentley, målscorer Johnsen og Fredrik Nordkvelle hadde kjempemuligheter til å sende gjestene i føringen, uten å få uttelling.

Klikk på bildet for å forstørre.

TABELLTOPP: Odd-spillerne feirer Fredrik Nordkvelles 3-2-scoring mot Bodø/Glimt. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)

Avgjørelsen
Etter 70 minutter satt den likevel for de hvitkledde. Nevnte Nordkvelle dro seg vakkert innover i banen, og skøyt fra drøye 20 meter. Ballen gikk inn i det lengste hjørnet, og Telemarks-klubben var igjen tilbake på toppen av Tippeligaen.

Ti minutter før slutt kom også 4-2-scoringen for Dag Eilev Fagermos menn. Håvard Storbæk fant Ole Jørgen Halvorsen, som stupheadet inn 4-2. Dermed var kampen pungtert, og Odd står med full pott etter tre kamper i Tippeligaen. Det gjør ingen andre, og skiensklubben leder Tippeligaen, to poeng foran Rosenborg på andreplass.

Bodø/Glimt har tapt alle sine tre kamper denne sesongen, og ligger helt nederst i Tippeligaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.