RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Odd vinner aldri i Sogndal

FOSSHAUGANE (TV2 Nettavisen): Odd Grenland så aldri ut som en medaljekandidat mot Sogndal og fikk som fortjent da laget tapte 2-4 på Fosshaugane, forøvrig en bane der Odd Grenland aldri har vunnet i eliteserien

SOGNDAL-ODD GRENLAND 4-2: Odd-trener Arne Sandstø likte ikke det han så av sine spillere mot Sogndal. På forhånd hadde skienslaget muligheten til å henge med i medaljekampen, men mot et aggressivt Sogndal ble de puslete og tafatte odderane et lett bytte.

- Dette ble en nedtur. Rett nok spolerte vi et par-tre feite sjanser, men verken Ocean, Knutsen eller Rambekk klarte å utnytte muligheten. Da blir det som regel tynt med poeng, i alle fall når vi overlater duellspillet til Sogndal, konstaterte en skuffet Odd Grenalnd-trener Arne Sandstø.

- Vi kunne gitt oss selv en flott uke og en serieavslutning hjemme mot Ham Kam der vi kunne luktet medalje og Royal League. Nå er det på en måte game over, sa en skuffet Arne Sandstø etter 2-4 for Sogndal.

Kampfakta og spillerbørs

Store problemer
Fosshaugane er ikke akkurat noen lykkebane for Odd Grenland, og Alexander Ødegaard og Tommy Øren skapte i perioder store problem for Odd-forsvaret, der særlig Bent Inge Johnsen fikk problemer utover i kampen.

Som da toppscorerAlexander Ødegaard stjal ballen fra Odd-veteranen, stakk gjennom og plasserte ballen iskladt mellom beina på keeper Heinz Múller. Det 15. seriemålet for SIL-spissen.

- Jeg venter lengst mulig før jeg slår ballen hardt og flatt under keeper. I år har jeg faktisk laget mange mål på denne måten, alene med keeper. Men ærlig talt tenker jeg ikke så mye på toppscorertittelen, hevder Ødegaard som ikke gjør seg mindre attraktiv på spillermarkdet med sin store målteft og gode spill.

- Hvor jeg spiller neste sesong er det ingen som vet. Nå skal jeg fullføre med stil i Tromsø, og så får vi se hva fremtiden bringer, er alt SIL-juvelen sier om den saken.

Lettkjøpte mål
Sogndal var to ganger i føringa før pause, men begge gangene lot de Odd Grenland slippe til med alt for lette mål.

- Dette har prega oss i hele år, men med Marco Reda tilbake som midtstoper og dirigent klarer vi å samle oss. Nå har vi vunnet to kamper og spilt uavgjort borte mot VIF. For oss er det en viktig start på neste sesong, forteller SIL-trener Jan Halvor Halvorsen.

Kanadiske Marco Reda er ambisiøs og vil ikke si noe om hvorvidt han spiller for Sogndal neste år.

- Hadde vi klart oss i eliteserien hadde svaret vært enkelt. Etter sesongslutt får vi sette oss ned og se hva SIL-ledelsen kommer opp med. I dag vet jeg ikke om noen konkrete tilbud, hevder banens ener mot Odd Grenland.

Reda må med
-Selvsagt blir det viktig å ha med Reda. Det satser vi mye på. Og ikke glem Elvis som i dag gjør en flott kamp og dessuten scorer på en glimrende heading, skryter sogndaltreneren.

- Vi har lagt bak oss nedrykkstankene for denne gang. Evalueringa blir knallhard, men alle, inkludert meg selv, tar sin del av ansvaret for at denne sesongen på ingen måte har svart til forventningane, avslutter Jan Halvor Halvorsen som føler han sitter trygt ved roret når laget i 2005 gjør seg klar til møte med lag som Løv Ham, Follo og Alta.

- Målsettinga er alltid direkte opprykk. Slik har det alltid vært i Sogndal. Vi jobber hardt for å få klarhet i spillerstallen så snart som mulig. Med Reda på plass trenger vi i tillegg en midtbanespiller og kanskje en ny spiss hvis Alex forsvinner, noe som selvsagt er sannsynlig når det rette tilbudet dukker opp. Uansett har jeg stor tro på at Sogndal vil være med å kjempe i toppen i neste års 1. divisjon, avslutter Halvorsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere