Ødegaard: - Større prestasjon å bomme enn å score

BARE NESTEN: Martin Ødegaard fortviler etter en å ha bommet på en kjempesjanse under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Malta på Ullevaal stadion lørdag.

BARE NESTEN: Martin Ødegaard fortviler etter en å ha bommet på en kjempesjanse under EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Malta på Ullevaal stadion lørdag. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

16-åringen fikk en alle tiders mulighet til å bli historiens yngste målscorer for Norge.

10.10.15 21:13

NORGE - MALTA 2-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge vant fullt fortjent 2-0 mot Malta på Ullevaal stadion lørdag kveld. Men det kunne, og trolig burde, ha blitt flere mål.

Særlig Martin Ødegaard (16) fikk en gigantisk sjanse til å score sitt første landslagsmål mot Malta. Real Madrid-spilleren ble byttet inn i det 53. minutt, og kort tid senere fikk han muligheten som trolig kommer til å irritere ham grenseløst når han tenker tilbake på den.

Jo Inge Berget slo en nydelig stikker til Ødegaard på 45 grader, men fra kort hold skjøt supertalentet via hælen til keeper og ut til corner. Det skal vanskelig gjøres å komme nærmere.

- Det er vel nesten en større prestasjon å bomme der enn å score, så ja, det var en liten halvsjanse det der, humrer Ødegaard i intervjuet med MAX etter kampen.

- God redning

Selv om han startet på benken, er det liten tvil om at Ødegaard er fansens favoritt på nasjonalarenaen. Da navnet hans ble ropt opp før kampen, var jubelen øredøvende. Det samme da innbytterskiltet viste nummer 11 og antydet Ødegaard-innhopp i andre omgang.

Men noen scoring ble det altså ikke.

- Jeg så reprisen så vidt på storskjermen og keeperen var kanskje litt heldig der, men det var en god redning, sier Ødegaard.

SE OGSÅ: Spillerbørsen

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo valgte Ødegaard som sin første innbytter mot Malta. Han forklarer valget om å gi Real Madrid-spilleren tillit slik:

- Det handlet om ballsikkerhet og relasjoner med Omar Elabdellaoue. Vi visste at kampbildet ville gi oss mer og mer plass, og at Ødegaard derfor ville komme til sin rett, sier Høgmo.

FIKK SPILLE. Martin Ødegaard i aksjon mot Malta. Unggutten gjorde en god figur. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

I de 35 minuttene han spilte, fikk 16-åringen mye ballkontakt på høyresiden sammen med Omar Elabdellaoue. Ødegaard roser Norges høyreback, som Nettavisen for øvrig kårer til Norges beste mot Malta på spillerbørsen.

Omar er veldig fin å spille med. Du ser det i første omgangen at han skaper mye sammen med andre og er flink til å ta løpene både for å få ballen selv og for å skape rom for oss kanter. Så det er en drøm å spille med sånne backer, sier Ødegaard.

Ble hastet vekk

Også målscorer Alexander Søderlund får ros av Ødegaard. Søderlund scoret sitt første landslagsmål på 22 kamper lørdag kveld.

- Han har ventet på den lenge nå, og har jobbet hardt og kommet til mange sjanser. Så det er deilig for ham at den endelig sitter. Nå kan det bare begynne å renne inn, tror 16-åringen.

Han fikk ikke snakke noe særlig mer mer pressen, og ble raskt geleidet ut av pressesonen av mediesjef Svein Graff uten at han fikk stoppe hos de skrivende medierepresentantene.

SE OGSÅ: Detaljert kampreferat

Ødegaard var bare én av flere relativt unge, norske spillere som gjorde en god figur lørdag.

Malta-treneren mente det var klasseforskjell på de to lagene lørdag kveld. Han lot seg også imponere av det unge laget til Per-Mathias Høgmo.

- De norske ungguttene er veldig spennende, og det er lovende for fremtiden. De imponerte meg veldig, sier Maltas trener Pietro Ghedin på pressekonferansen etter kampen.

- Norge fortjente å vinne. Vi kjempet hardt, så jeg er uansett fornøyd med laget mitt, og jeg er stolt, sier Malta-treneren.

LES ALT OM KAMPEN HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.