*Nettavisen* Sport.

Ødegaard advarer: - Dere så det sist

GOD MOTSTANDER: Martin Ødegaard vet godt hvem som venter Norge når Norge tar imot Kroatia og stjernespilleren deres. Foto: Ole Gunnar Onsøien (NTB scanpix)

Overrasket over at Kroatia og lagkameraten feilet.

04.09.15 17:26

Martin Ødegaard vet hva slags herjinger Luka Modric kan stelle i stand. Søndag må nordmannens lagkompis i Real Madrid stoppes.

Ødegaard sov ikke noe på natt-flyturen hjem etter seieren i Sofia. Men på pressetreffet var han pigg igjen, og køen ved ham var lang.

Ballkunstneren Modric må nøytraliseres i søndagens kamp. Dette sier Ødegaard om klubbkameraten.

- Han er en god spiller. Det så dere sist. Han er viktig i klubb- og landslag. Modric er en veldig rolig og snill type. Det er ikke noe vondt å si om ham. Vi har en god tone, sier Ødegaard til NTB.

Modric starter sikkert for kroatene. For Ødegaard ligger det nok an til benken fra start - igjen.

Tilskuer

Ødegaard satt på benken hele kampen mot Bulgaria. Det kan bli slik også søndag på Ullevaal.

Etter den norske 1-0-seieren torsdag og Kroatias målløse kamp i Aserbajdsjan, kan faktisk Norge kvalifisere seg direkte til EM.

Det er likevel klart større sjanser for at det ikke går slik. Bulgarerne var mildt sagt svake. Kroatia er en helt, helt annen historie.

De slo Norge 5-1 på hjemmebane i mars. Resultatet lyver kanskje litt, men Kroatia var klart best.

Håp

- Jeg håper selvfølgelig å få spille, men vi har akkurat kommet hjem fra en bortekamp. Det er moro at så mange viser interesse. Det er utrolig viktig for oss med et fullsatt Ullevaal. Det setter vi pris på.

- Nå er sjansene for direkte EM-plass plutselig til stede?

- Mulighetene ser bedre ut nå. Jeg er overrasket over at Kroatia bare spilte 0-0. Jeg hadde trodd at de skulle vinne den kampen ganske greit, sier 16-årige Ødegaard.

De to beste i kval-gruppene går til EM sammen med beste treer. De åtte siste tredjelagene spiller så om de fire siste billettene i et omspill over to kamper. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.