Ødegaard anonym i Real Madrids første test

STARTET: Martin Ødegaard fikk spille første omgang for Real Madrid mot Roma i Melbourne. Her i duell med Romas Gervinho.

STARTET: Martin Ødegaard fikk spille første omgang for Real Madrid mot Roma i Melbourne. Her i duell med Romas Gervinho. Foto: Robert Cianflone (Getty Images)

Og laget hans tapte på straffespark.

18.07.15 13:18

REAL MADRID - ROMA 0-0, 6-7 e.str.

Martin Ødegaard (16) fikk sjansen fra start i Real Madrids første treningskamp i sommer. Nordmannen klarte ikke å prege kampen i den omgangen han spilte mot Roma.

Kampen endte uten scoringer, og måtte dermed avgjøres med straffespark. Den vant Roma 7-6 etter at Lucas Vázquez bommet for Real Madrid.

At 16-årige Ødegaard fikk sjansen fra start i Rafa Benitez' første kamp som Real Madrid-trener er et klart tegn på at han Ødegaard skal få sjansen til å vise seg fram i sommer.

Lørdag spilte han sammen med Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Jesé i de offensive posisjonene. Fra sin høyrekant kom ikke Ødegaard mye med i spillet i de 45 minuttene han fikk på banen. Stort sett valgte han trygge løsninger med ballen i beina.

Utover i omgangen trakk han mer innover i banen. Da ble han også noe mer involvert i spillet.

Kampen bar tydelig preg av å være lagets første for sommeren. Spillet gikk i et lavt tempo til disse lagene å være. De store sjansene var det også langt mellom.

Begge lag gjorde en rekke bytter halvveis. Ødegaard var blant spillerne som ble byttet ut.

Real Madrids neste kamp i Australia er mot Manchester City fredag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.