*Nettavisen* Sport.

Ødegaard fikk sin offisielle debut

KOM INN: Martin Ødegaard fikk sin offisielle debut etter overgangen fra Strømsgodset. Foto: Angel Martinez (Getty Images)

Martin Ødegaard kom inn for Real Madrid Castilla etter 70 minutter.

08.02.15 18:09

REAL MADRID CASTILLA - ATHLETIC BILBAO 'B' 2-2:

Martin Ødegaard startet på benken i søndagens kamp mellom Real Madrid Castilla og Athletic Bilbaos reservelag på Alfredo Di Stefano-stadion inne på treningsanlegget Valdebebas.

Foran snaut 3000 tilskuere gikk det 70 minutter før Norges og Real Madrids nye fotballyndling fikk entre banen.

Til dagens største jubelbrøl utenom scoringene fikk 16-åringen med nummer 15 på drakta sin første offisielle opptreden etter overgangen fra Strømsgodset.

Unggutten rakk ikke å sette det helt store stempelet på kampen i de drøyt 20 minuttene han fikk, men viste ved noen anledninger fram litt av sitt store tekniske reportoar og slo også noen farlige hjørnespark i kampen som til slutt endte 2-2.

Klokt å benke Martin
Den spanske La Liga-eksperten Guillem Balague mente før kampen at avgjørelsen om å plassere Ødegaard på benken fra start i hans første offisielle kamp etter overgangen til Real Madrid var klok.

- Dette er en beskjed fra Zinedine Zidane til resten av lagets spillere om at de har gjort det bra i det siste og han har tro på dem. Det er også en beskjed til Martin om at han må jobbe og gjøre seg fortjent til en plass, selv om han er så berømt, sa Balague i TV 2s sending i forbindelse med kampen.

Snudde kampen
Selve kampen var ingen stor festforestilling, men de to lagene sørget for hver sin nettkjenning før pause. Gjestene fra Baskerland gikk opp i ledelsen før kvarteret var spilt da Gorka Santamaria fikk stå helt alene foran mål på en corner og til slutt kjempet ballen i mål.

Bare tre minutter senere var utligningen et faktum – også det målet etter dødball.

Et frispark endte til slutt opp hos Diego Llorente som fyrte av via en Athletic-forsvarer og forbi en utspilt Remiro i gjestenes mål.

Da timen var spilt var snuoperasjonen et faktum. Burgui kom framover på venstresiden før han dro seg innover i banen og fyrte av. Som på Castillas første scoring gikk ballen innom en forsvarer og forbi keeper.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

MED I TROPPEN: Martin Ødegaard er inkludert i Real Madrid Castillas kamptropp mot Athletic Bilbao 'B', men ble plassert på benken fra start av trener Zinedine Zidane. Foto: Angel Martinez (Getty Images)


Endte uavgjort
Så var det altså duket for Martin Ødegaard.

Til dagens heftigste applaus fra de fremmøtte entret unggutten gressteppet med 20 minutter igjen.

I løpet av tida han fikk, vartet han opp med et par brukbare driblesekvenser uten at det munnet ut i noen målsjanser.

Ti minutter før slutt fikk også Ødegaard og co. en kalddusj da Gorka Santamaria brassesparket inn utligningen.

Flere mål ble det ikke og dermed topper Real Madrid Castilla fortsatt sin avdeling i Segunda B


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.