*Nettavisen* Sport.

Ødegaard hylles etter debuten

ERSTATTET RONALDO: Martin Ødegaard kom inn til sin Real Madrid-debut da han erstattet Cristiano Ronaldo etter 58 minutter mot Getafe. Foto: Pierre-Philippe Marcou (Afp / NTB scanpix)

Twitter kokte da Martin Ødegaard fikk sine første minutter for Real Madrid.

23.05.15 23:02

REAL MADRID - GETAFE 7-3:

16 år og 157 dager gammel ble Martin Ødegaard før han debuterte for Real Madrid.

I en ellevill timåls-fest kom nordmannen inn for hattrick-helt Cristiano Ronaldo etter 58 minutter til et øredøvende velkomstbrøl fra hjemmepublikummet.

Selv om unggutten spilte på det forsiktige i sin første drøye halvtime på Reals A-lag, viste han ved noen anledninger litt av sitt reportoar, og kunne med litt flaks ha stått igjen med en målgivende pasning. Dessverre misbrukte lagkamerat Jesé sjansen som Ødegaard skapte.

Ifølge Opta traff Ødegaard med alle sine 17 pasningsforsøk.

Også landslagssjef Per Mathias Høgmo var blant de som kastet seg på hyllesten av supertalentet.

- En historisk dag for Martin, på mange måter. Det er inspirerende for ham å få den muligheten her helt på tampen av sesongen. Gratulerer til Martin og alle rundt ham, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til fotball.no.

- Det var veldig gledelig at debuten kom allerede nå i årets sesong. Martin var sånn som vi kjenner ham, trygg og god med ballen, og fikk en del involveringer som gjør at han sikkert sitter igjen med en god opplevelse, fortsetter Høgmo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.