*Nettavisen* Sport.

Ødegaard om Paris-tragedien: - Jeg blir helt satt ut

PREGET: Martin Ødegaard blir satt ut av Paris-tragedien. Her følges han av Geir Ellefsen, senior sikkerhetsrådgiver i NFF (t.v.), på Ferenc Liszt lufthavn lufthavn fredag kveld. Norge møter Ungarn til andre EM-omspillkamp i fotball søndag.

PREGET: Martin Ødegaard blir satt ut av Paris-tragedien. Her følges han av Geir Ellefsen, senior sikkerhetsrådgiver i NFF (t.v.), på Ferenc Liszt lufthavn lufthavn fredag kveld. Norge møter Ungarn til andre EM-omspillkamp i fotball søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Terroren går inn på landslagsspillerne.

14.11.15 14:56

BUDAPEST (Nettavisen): - Det er helt forferdelig, og en tragedie. Jeg blir helt satt ut når sånne ting skjer, sier Martin Ødegaard til Nettavisen lørdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

128 personer er foreløpig bekreftet drept og 99 personer er kritisk såret i de koordinerte terrorangrepene i Paris fredag kveld og natt til lørdag.

Real Madrid-spilleren og de andre norske landslagsspillerne hadde tidligere på dagen en samling på spillerhotellet der de gikk gjennom gårsdagens tragiske hendelse i den franske hovedstaden.

Saken preger naturlig nok de norske spillerne, slik den preger en samlet verden.

- Det var småuvirkelig, og jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det er en tragedie, sier Ødegaard.

LES OGSÅ: Terroren i Paris: Dette har skjedd

Hørte smell - skjønte ingenting

Jo Inge Berget blir alvorlig i stemmen når Nettavisen spør om en reaksjon på nattens hendelser.

- Det er tragisk og trist, og sånn som ikke skal skje, sier Berget til Nettavisen.

Han og flere av de andre spillerne satt og så kampen mellom Frankrike og Tyskland på TV da terroraksjonen begynte å forme seg.

Underveis i kampen registrerte Berget smellene, men på det tidspunktet visste ingen at det dreide seg om eksplosjoner rett på utsiden av Stade de France.

- Vi tenkte ikke noe over det da. Men skjønte etterpå hva det var. Det er tragisk, og det er trist at sånne ting kan skje, sier Berget.

DIREKTE: Det siste om terroren her

Den islamske stat (IS) har påtatt seg ansvaret for terrorangrepet. IS antyder at åstedene var «utpekt med nøyaktighet», og truer med at aksjonen er «den første stormen».

- Sjokkerende

Norges midtbanestjerne Stefan Johansen virker preget av gårsdagens hendelser når han snakket med Nettavisen lørdag.

- Det er en forferdelig tragedie. Det er trist og sjokkerende. Når man får de nyhetene der, så får man et sjokk. Det var trist at det skjedde. Tankene våre går til de som er rammet, sier Johansen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

EN VERDEN I SORG: Paris får enorm sympati etter de tragiske hendelsene. Foto: Frederick Florin (Afp)

På Facebook sørger hele verden over terrorangrepene i Paris. Også flere av de norske spillerne har lagt ut støttemeldinger til Paris i sosiale medier.

Celtic-spilleren forteller at laget hadde et møte om sikkerheten lørdag, noe han synes var positivt.

- Jeg tror alle får et sjokk når det skjer. Samtidig har vi hatt et møte her i dag sammen med sikkerhetssjefen. Vi har også kontakt med både politiet her og i Norge. Det var greit å få delt litt tanker, så må vi klare å legge dette bort når vi skal spille den viktige kampen i morgen, forteller Johansen.

- Vanskelig å finne ord

Også Tom Høgli tar nyhetene fra den franske hovedstaden tungt.

- Det er vanskelig å finne de rette ordene. Det er helt forferdelig det som har skjedd. Vi må bare sende våre tanker den veien. Paris er en by de fleste har et forhold til. Vi opplevde 22. juli i Norge for en del år siden, så vi vet hva det dreier seg om. Vi må bare støtte opp om det franske folket, sier Høgli til Nettavisen.

Den norske backen forteller at mange av spillerne fulgte nyhetssendingene utover kvelden fredag.

- Ja, jeg har fulgt med i går og i dag. Jeg fikk inn noen norske TV-kanaler på nett. Man må prøve å holde seg oppdatert på det som skjer. Det er grufulle scener og historier man får servert, sier Høgli.

Selv om sikkerheten er trappet opp for landslaget, føler Høgli seg på ingen måte utrygg.

- Vi hadde et møte i dag tidlig med blant andre sikkerhetssjefen som ga oss noen praktiske opplysninger, men fotballspillere er vel blant de som er best beskyttet, så vi har ingenting å klage på. Vi føler oss veldig trygge, forklarer landslagsbacken.

P.S: Det er høynet sikkerhet rundt Norges kamp mot Ungarn søndag. Den har avspark 20.45 i den ungarske hovedstaden Budapest.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.