*Nettavisen* Sport.

Ødegaard på benken mot Malta

BENKET: Martin Ødegaard på trening dagen før kamp mot Malta. Per Mathias Høgmo i bakgrunnen.

BENKET: Martin Ødegaard på trening dagen før kamp mot Malta. Per Mathias Høgmo i bakgrunnen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Til tross for at han ifølge Per-Mathias Høgmo har «internasjonal spisskompetanse på ferdighetsdimensjonen», er Martin Ødegaard ikke i startelleveren.

10.10.14 21:55

OSLO/VALLETTA (Nettavisen): Fredag kveld skal Per-Mathias Høgmo og Norge ta sine første skritt på veien mot en EM-plass i 2016-sluttspillet.

Dette er andre forsøk på å ta de første skrittene - det første forsøket endte på stedet hvil, med null poeng hjemme mot Italia i september.

Høgmo velger å starte uten Martin Ødegaard (15), som mange vil kalle den beste spilleren i Tippeligaen.

Selv har Høgmo overfor NRK beskrevet 15-åringen som en spiller med «internasjonal spisskompetanse på ferdighetsdimensjonen» - som vel må tolkes dit hen at Høgmo synes Ødegaard er en spiller av internasjonalt kaliber. Men åpenbart ikke et så godt internasjonalt kaliber at han kvalifiserer til startelleveren fredag kveld.

Høgmos elleve utvalgte er: Ørjan Nyland - Omar Elabdellaoui, Vegard Forren, Håvard Nordtveit, Martin Linnes - Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey, Stefan Johansen, Mats Møller Dæhli, Tarik Elyounoussi - Joshua King.

Les også: Tror Zlatan-formelen kan passe Ødegaard

Dette er uansett en kamp Norge skal vinne. Malta er nummer 155 på FIFA-rankingen og har ikke engang scoret mål i 2014.

I en gruppe hvor Italia og Kroatia trolig vil kjempe om førsteplassen, og Norge må skyte om kapp med Bulgaria og Aserbajdsjan om tredjeplassen, er seier i begge kampene mot Malta en nødvendighet.

Malta - Norge starter 20.45 og kan følges direkte i vårt livesenter.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.