*Nettavisen* Sport.

Ødela Del Pieros festaften

Foto: GIUSEPPE CACACE (Afp)

Ukjente Artjoms Rudnevs sørget med tre scoringer for at lille Lech Poznan rystet mektige Juventus i Europa League.

16.09.10 23:13

JUVENTUS - LECH POZNAN 3-3

SALZBURG - MANCHESTER CITY 0-2

Lenge så Alessandro Del Piero ut til å bli den store helten i Torino, men Rudnevs ville det annerledes. To minutter på overtid banket han inn 3-3-målet for Lech Poznan, og dermed ble i stedet den latviske landslagsspilleren den store spilleren i åpningskampen i gruppe A.

Før det var det Del Piero som så ut til å stjele showet. Veteranspissen har vært en nøkkelspiller for Juventus siden han kom til klubben fra Padova i 1993, og mot Lech Poznan viste veteranspissen at han fortsatt har nivået inne. Spissen var involvert i samtlige scoringer da Juventus snudde 0-2 til 3-2, men dessverre for 35-åringen ødela Rudnevs festen.

Den latviske spissen var uten tvil den store spilleren i Torino. Etter 14 minutter ga han Juventus kveldens første kalddusj da han scoret på straffe, og etter en halvtime var samme mann på farten igjen da han satte inn 2-0 for gjestene.

To dødballmål
Den kraftfulle midtstopperen Giorgio Chiellini ga Juventus nytt håp med sitt reduseringsmål på overtid av 1. omgang, da han styrte et frispark fra Del Piero i nettmaskene. Chiellini sørget også for utligningsmålet fem minutter etter pause - nok en gang etter en dødball fra Del Piero, denne gang fra hjørneflagget.

Etter 68 minutter fikk Del Piero selv æren av å være sist på ballen. Etter flere store sjanser til hjemmelaget, var det ikke uventet at nettopp Del Piero satte inn ledermålet. Selv om spissen også er kjent som en ypperlig servitør, har Del Piero også vært en målscorer av rang gjennom mange år. Bare i seriespillet for Juventus har veteranspissen scoret nærmere 200 mål; i tillegg har han over 30 mål i Champions League og er også blitt toppscorer i UEFA Cupen ved to anledninger.

Silva skinte for City
Manchester City er det andre storlaget i gruppe A, og de møtte Salzburg på bortebane i deres første kamp i turneringen. Der fikk David Silva endelig noe å juble for, da han tegnet seg på scoringslista for første gang etter overgangen fra Valencia i sommer.

Den spanske stjernespilleren kom til Manchester City for rundt 250 millioner kroner, men har ikke skapt de store overskriftene til nå i den blå delen av Manchester. Torsdag kveld ble det imidlertid en etterlengtet opptur for spanjolen, da han scoret Citys første mål i Østerrike. Den dribleglade kantspilleren fikk sjansen fra fin posisjon inne i 16-meteren til Salzburg etter åtte minutter, og Silva plasserte ballen kaldt i motsatt hjørne. Spanjolen hadde også sjansen til å score sitt andre for dagen litt senere i 1. omgang, men Salzburgs sisteskanse Gerhard Tremmel klarte å slå ballen utenfor mål.

City kunne til slutt juble for en komfortabel seier i Østerrike. Etter 68 minutter satte Jô inn 2-0 - som også ble sluttresultatet - og dermed ble det i alle fall én favorittseier i gruppe A.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.