*Nettavisen* Sport.

Offensiv Bakke: - Er ikke redd for noen

Geir Bakke (t.h.) smilte fra øre til øre etter torsdagens semifinaleseier mot Viking. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Sarpsborg-trener Geir Bakke har ledet klubben til cupfinale i sin første sesong. 45-åringen vil ikke stoppe med det.

Patrick Mortensen sikret Sarpsborg 08s første cupfinale i klubbens korte historie med sin heading etter 98 minutter. 22. november venter Rosenborg på nasjonalarenaen i Oslo. RBK har vært suverene i årets sesong, men Bakke er optimist.

– Vi er Sarpsborg. En liten klubb som jobber hardt for å ta de små stegene. Akkurat nå er det et stort steg i denne turneringen. Det er stort for hele byen og klubben. Vi gleder oss til cupfinalen, men vi er ikke der for moroskyld. Vi har et gull og en kongepokal som vi er ute etter nå, sier Bakke til NTB.

Den tidligere Kristiansund-sjefen er fullt klar over hvilket skyts trønderne kommer med, men det skremmer ikke den nybakte cupfinalisten.

– De er gode, de har et register, det går fort og alt de greiene der, men en cupfinale er en cupfinale. Vi er ikke redde for noen. Vi gyver på, sier Bakke.

Ikke tilfeldig

Den tidligere Molde-assistenten overtok ansvaret for Østfold-klubben foran årets sesong. Selv om det ikke har gått like bra i serien, har Bakke på første forsøk ledet klubben til cupfinale. Det er ingen tilfeldighet.

– Vi har vært grundige i cupen helt fra første runde. Vi visste at det var tøffe kamper i første, annen, tredje og fjerde runde. Vi har møtt Gjøvik-Lyn og Grorud borte som var tøffe kamper. Vi har forberedt oss til dem som om det var eliteseriekamper. Plutselig var vi i kvartfinalen og slo ut Odd. Så er vi i semifinalen – og nå er vi her. Det er helt fortjent, sier Bakke.

Før en av Fotball-Norges aller mest tradisjonsrike dager kommer i slutten av november, må eliteserieklubben sikre plassen på toppnivå også neste sesong. Sarpsborg er åtte poeng fra direkte nedrykk med seks kamper igjen å spille. Steffen Ernemann var før Viking-kampen klar på at cupsemifinalen bare var en ren bonus.

– Det viktigste er serien. Det er fundamentet for klubben, men en cupfinale tar man gjerne med. Vi skal gjøre vårt ypperste, men først har vi noen seriekamper som må avvikles, så får vi la cupen ligge litt. Cupfinalen får være en ekstra bonus, sa dansken.

Stort øyeblikk

Matchvinner Mortensen gliste bredt etter kampen. Dansken scoret begge målene i 2-1-seieren mot Odd i kvartfinalen. Også mot Viking ble han den store helten, noe spissen karakteriserer som hans største øyeblikk på fotballbanen. Mot Rosenborg avgjør han gjerne igjen.

– Det er det største dagen på banen så langt, men jeg tror cupfinalen blir enda større. Jeg gleder meg utrolig mye. At det er Rosenborg med mange dansker på laget, gjør det bare enda bedre, sier Mortensen, som mandag ble far for første gang.

Sarpsborg 08 har altså sikret seg billett på Ullevaal for første gang i klubbens historie ved å slå tredjeplasserte Viking og fjerdeplasserte Odd. Nå venter det som trolig blir sesongens seriemester i hovedstaden i siste runde. I ligaen har klubbene spilt sine oppgjør mot hverandre. De har endt med RBK-seier ved begge anledninger (3-2 hjemme og 2-0 borte).

– Rosenborg er klare favoritter, det kan vi si allerede nå. De har vært gode og vi har respekt for dem, sier Ernemann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.