*Nettavisen* Sport.

Offsidemål og to røde kort senket Chelsea

Foto: Pa Photos

Javier Hernandez innrømmer at han sto i offside på den avgjørende scoringen.

28.10.12 21:59

CHELSEA - MANCHESTER UNITED 2-3:

For første gang på ti år kunne Sir Alex Ferguson og Manchester United forlate Stamford Bridge med tre poeng.

Men det skjedde ikke uten dramatikk.

Selvmål, to røde kort og et kampavgjørende offsidemål var noe av beholdningen i toppkampen mellom Chelsea og United.

- Godt mulig det var offside
Med ni mann fikk Chelsea det vanskelig mot Manchester United mot slutten av kampen. Et kvarter før fulltid kom den avgjørende scoringen som sørget for at United gikk opp i ledelsen og til slutt fikk med seg alle poengene.

Ut fra TV-bildene var det ingen tvil om at United-spissen sto i offside. Etter kampslutt innrømmet også Javier Hernandez at han trolig sto i offside.

- Det er godt mulig det var offside, sier Javier Hernandez til TV 2 Premier League.

- Det var en vanskelig kamp og i den siste delen av første omgang styrte Chelsea. Vi var heldige som fikk det siste målet, sier han.

Selvmål
Vertene fikk en blytung start på oppgjøret da Manchester United tok ledelsen allerede etter fire minutter. Etter gode kombinasjoner i United-angrepet fikk van Persie sendt i vet et skudd som traff stolpen, men ballen traff Luiz på vei ut igjen og i mål.

Det skulle ikke ta mange minutter før hjemmelaget fikk en ny kalddusj. Rafael sendte ballen ut til Antonio Valencia som hadde masse plass ute til høyre. Valencia slo hardt og lavt inn i feltet, der en helt umarkert Robin van Persie banket inn Uniteds andre scoring etter tolv minutter.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ap

Det jevnet seg ut etter at de rødkledde hadde doblet ledelsen, før vertene etter hvert tok det meste av initiativet.

Frisparkperle
Chelsea presset voldsomt på for en redusering før hvilen og hadde flere gode målsjanser.

I det 44. minutt kom også reduseringen.

Rooney klippet ned Hazard utenfor 16-meteren og dommer Mark Clattenburg ga vertene et korrekt frispark.

Juan Manuel Mata skrudde ballen nydelig inn i det lengste hjørnet og kunne juble for en viktig redusering før pause. De Gea tok et skritt til venstre like før frisparket ble tatt, noe som gjorde at han akkurat ikke nådde frem til lærkula.

Mata fikk en ny stor sjanse til å score mål minuttet etter, men United-målvakten fikk avklart og gjestene gikk til pause med en 2-1-ledelse.

Chelsea kom tilbake
Hjemmelaget presset på i starten av den andre omgangen og det skulle ikke ta mange minuttene før utligningen var et faktum.

Oscar slo muligens sesongens mest følsomme pasning til Mata, som til slutt fikk kontroll på ballen og sendte den inn i feltet. Der ventet mannen som startet angrepet, Oscar, som sender ballen videre til Ramiers som stanget ballen i nettmaskene.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp

To røde kort

Det så ut til Chelsea skulle klare å snu kampen på Stamford Bridge, men så ble det uventet dramatikk i London.

Van Persie fikk vendt opp sendt i vei en stikker til Young, som var på full fart mot Petr Cech. Branislav Ivanovic kom på etterskudd og felte Young som hadde kommet alene mot Chelsea-målvakten, dermed ble forsvarsspilleren utvist av Clattenburg.

Det ble gjort noen taktiske bytter fra Chelsea-benken, men like før Fernando Torres skulle bli byttet ut fikk også han se det røde kortet. Spanjolen spilte ballen forbi Evans, men faller når han passerer United-stopperen. Det ser ut som det er en liten kontakt, men dommeren mener Torres filmer og gir spanjolen kampens andre gule kort, dermed måtte han slå følge med Ivanovic inn i garderoben.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

Hernandez avgjorde med offsidemål
Med ni spillere fikk vertene det naturligvis meget tøft mot Manchester United.

75 minutter ut i oppgjøret fikk innbytter Javier Hernandez æren av å sette inn bortelagets tredje mål for kvelden. Van Persie fyrte av fra kort hold, men Cech fikk avverget med et nødskrik. Ballen gikk ut til Rafael som dunket til fra skrått hold. En offsideplassert Hernandez styrte skuddet i mål, noe som resulterte i at United kunne ta med seg alle tre poengene tilbake til Manchester.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.