Gå til sidens hovedinnhold

- Ofrer ikke Keane en tanke

Alf-Inge Håland bryr seg fint lite om at Roy Keane er ferdig i Manchester United.

Mens hele fotball-England svarte med å hylle Roy Keane etter at det fredag ble klart at han gir seg i Manchester United, ofrer Alf-Inge Håland den kontroversielle midtbanespilleren en tanke.

- Jeg begynte ikke å gråte da jeg fikk høre om hans avgjørelse, for å si det sånn, sier Håland til Kanal 24.

Hevnangrep
For Håland glemmer aldri Manchester United-kapteinens susende takling i 2001. Etter taklingen kom jærbuen seg aldri skikkelig på beina igjen for Manchester City, og ble tvunget til å legge opp.

At Roy Keane i etterkant innrømmet i sin egen selvbiografi at grisetaklingen var en ren «hevnaksjon» gjorde ikke akkurat saken bedre.

- I forhold til meg så gikk han langt over streken. Men også overfor andre gjorde han det. Det at han nylig gikk ut med krass kritikk av lagkamerater, er ikke akkurat det mest positive som kan skje i en fotballklubb, mener Håland.

Håland benytter likevel anledningen til å skryte litt av Keane.

- Gjorde meg ingenting
- Det er klart at det synd for United at han slutter. Det ser ut som den klubben trenger en slik oppisker på midtbanen, sier han.

- Mener du det er bra for engelsk fotball at Keane slutter i United?

- Jeg er jo usikker på om det er bra for Manchester United. Men for å si det sånn, så gjorde det i hvert fall ikke meg noe, svarer Håland.

Den tidligere Leeds, Nottingham Forrest og Manchester City-proffen jobber for tiden som daglig leder i moderklubben Bryne.

- Ofrer ikke Keane en tanke
«Alfie» prøver å legge sin aktive karriere bak seg, men sier at han likevel har vondt for å glemme Keanes grusomme takling som førte til at Håland måtte legge fotballskoene på hyllen.

- Jeg ofrer ikke Roy Keane en tanke nå. Jeg er ferdig med min aktive karriere, og prøver å ikke se for mye tilbake på det som har skjedd. Men det er klart at Roy Keane minner meg om en stygg episode, og spesielt når jeg bildene av det som skjedde, røper Håland.

Diskuter Roy Keanes sjokk-exit i Veggavisen

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus