*Nettavisen* Sport.

Økt sikkerhet på Friends Arena i Sverige

TRYGGE: Svenske og danske fans skal føle seg trygge når de to landene spiller om EM-billett på Friends Arena i Stockholm lørdag kveld.

TRYGGE: Svenske og danske fans skal føle seg trygge når de to landene spiller om EM-billett på Friends Arena i Stockholm lørdag kveld. Foto: Fredrik Sandberg (Scanpix)

- Våre besøkende skal føle seg trygge.

14.11.15 11:23

Sveriges Fotballforbund skjerper sikkerheten i forbindelse med omspillskampen mellom Sverige og Danmark i EM-kvalifiseringen lørdag.

Under fredagens samordnede terrorangrep i Paris gikk det av tre eksplosjoner i nærheten av fotballstadionet Stade de France. Der spilte Frankrike og Tyskland landskamp.

Sveriges Fotballforbund sier at tilskuerne skal føle seg trygge på lørdagens kamp.

- Vi har vanligvis høy sikkerhet rundt våre arrangement, men nå øker vi den likevel litt. Vi øker antallet visiteringer og gjør ekstra kontroller i området. Dette gjør vi for at våre besøkende skal føle seg trygge når de kommer hit, sier forbundets sikkerhetsansvarlige Anders Sigurdsson til SVT.

Danmark stoler på at sikkerheten er ivaretatt i forbindelse med kampen.

- Jeg har full tiltro til at svenske og danske sikkerhetsmyndigheter har full kontroll over situasjonen og sikrer de beste forhold for både laget og våre mange fans før, under etter kampen i kveld og tirsdag i København, sier direktør Claus Bretton-Meyer i Danmarks Fotballforbund.

Norge spiller andre og avgjørende kamp i treeromspillet om EM-plass i Budapest søndag kveld.

– Når det gjelder vår kamp i morgen, har vi full tillit til at sikkerheten blir ivaretatt på en god måte av det ungarske fotballforbundet, sier presseansvarlig for det norske landslaget, Svein Graff, til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.