RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ola Brynhildsen (18) slo tilbake etter YouTube-bommen: - Hadde planlagt en personlig hevn over norske medier

HYSJ: Ola Brynhildsen sørget for 1-0 på Nadderud. Så gjorde han slik.
HYSJ: Ola Brynhildsen sørget for 1-0 på Nadderud. Så gjorde han slik. Foto: Skjermdump Eurosport
Sist oppdatert:
Feiret scoring med å «hysje» på kritikerne.

STABÆK - TROMSØ 1-1:
NADDERUD (Nettavisen): Det endte 1-1 på Nadderud mellom Stabæk og Tromsø søndag kveld.

For unggutten Ola Brynhildsen (18) ble kampen likevel en opptur. 

Stortalentet misbrukte nemlig en gedigen sjanse i forrige serierunde og fikk pepper og mediene stempelet ham som syndebukk. Mot Tromsø brukte Brynhildsen to minutter på å rette opp igjen inntrykket.

Jeppe Moe slo en pasning i bakrommet, Brynhildsen satte fart, tok fire skritt og satte ballen i lengste hjørne fra 16-meteren. Tromsøs målvakt Gudmund Kongshavn prøvde å slenge ut beinet, men oppnådde ikke annet enn å bli skadet. 21 år gamle Jacob Karlstrøm kom inn som reserve.

Visste jeg skulle score

18-åringen syntes ikke noe om behandlingen norsk presse ga ham etter den omtalte bommen, og svarte etter ledermålet med å lage snakkebevegelser med fingrene. Deretter gjorde han hysj-tegnet.

- Jeg var sikker på å score mot Tromsø, og hadde planlagt en personlig hevn over norske medier. Derfor holdt jeg fingeren foran munnen for å vise journalistene at de hadde tatt feil av meg. Etter den misbrukte kjempesjansen var det ingen som brydde seg om at jeg fikk en dytt i ryggen akkurat da jeg skulle skyte, sier Ola Brynhildsen til Nettavisen.

Trener på dagtid

Dette var for øvrig bæringens første scoring og hans tredje kamp i eliteseriesammenheng. 18-åringen er en av fem ungdomsspillere fra klubbens eget akademi som fikk proffkontrakt før denne sesongen.

- Jeg går på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum, og kan ikke ha det bedre. Undervisningen er lagt opp til at vi får to timer fri i skoletiden for å trene på dagtid. Det er viktig for meg, sier 18-åringen (fyller 19 år 27. april).

Brynhildsen er russ i år, men ofrer ikke mange tankene på feiringen.

- Den moroa får andre ta seg av, sier han.

Unggutten er skuffet over at Stabæk ikke tok alle poengene, og bruker manglende uttelling som forklaring på at det bare ble ett poeng.

- Vi kunne avgjort flere ganger, men var ikke flinke nok i avslutningene. Her må hele laget bli bedre, sier Ola Brynhildsen.

GLADE: Ola Brynhildsen og lagkameratene jubler for scoring.

Vuk grep sjansen

Slobodan Vuk er inne i sin andre sesong for Tromsø, og har slitt med både spilletid og uttelling. 28-åringen fra Slovenia kom til Ishavsbyen for en overgangssum som er stor i klubbsammenheng, men han fikk aldri skikk på spillet. Mot Stabæk fikk han sjansen fordi Morten Gamst Pedersen var skadet, og sloveneren svarte med scoringen som ga ett poeng.

- Jeg innrømmer at det første året i Tromsø var vanskelig, men jeg har jobbet hardt på treningsfeltet, og gjort det jeg kan for å bli god nok. Dette var min andre scoring i år, og nå håper jeg på flere sjanser. Jeg tror ikke jeg spilte meg ut av laget med innsatsen mot Stabæk, sier Slobodan Vuk til Nettavisen.

Jevnspilt før pause

Stabæk hadde to store muligheter etter en halv times spill. Først var det Franck Boli som testet reservekeeper Jacob Karlstrøm, som slo til hjørnespark. Deretter fyrte supertalentet Hugo Vetlesen av fra 20 meter med samme resultat.

Vuk hadde Tromsøs største sjanse i denne perioden da han fikk ballen alene med Mande Sayouba inne på Stabæks femmeter. Situasjonen kom overraskende på sloveneren som satte ballen rett i armene på keeper. På overtid hadde Lasse Nilsen et godt forsøk fra 16-meteren, men Mande Sayouba fikk slått ballen over mål.

Stabæk hadde et lite spillemessig overtak, men Tromsø var farlige de gangene Gjermund Åsen fikk fordele baller frem til Runar Espejord og Slobodan Vuk.

Store Stabæk-sjanser

Bæringene burde tatt ledelsen fem minutter etter pause da Hugo Vetlesens skudd traff Andreas Hanche-Olsen som sto på femmeteren. Stabæk-stopperen fikk aldri skutt ordentlig og Jacob Karlstrøm hadde en enkel jobb med å rydde opp.

 - Tromsø kontrollerte før pause, men de siste 45 minuttene hadde vi muligheter til å avgjøre. Jeg skal ikke påstå at vi hadde fortjent å vinne, for i fotball får man som regel som fortjent. Vi jobbet for tre poeng, men var ikke dyktige nok i avslutningene. Samtidig skal vi huske at Tromsø er i god form, noe de to siste kampene viser. De er ikke enkle å slå, og uavgjort er ikke noe dårlig resultatet for oss, sier Stabæk-trener Tony Ordinas til Nettavisen.

Etter et snaut kvarter hadde Tonny Brochmann en gigantsjanse, men på forunderlig måte fikk ikke Stabæks midtbaneann til noen avslutning da han nærmest bommet på ballen i skuddøyeblikket.

Ohi Omoijuanfo burde gikk hjemmelaget ledelsen etter 18 minutter på en sjanse han hadde satt i blinde forrige sesong. Bare minuttet senere hadde samme mann en heading utenfor fra kort hold, men ved denne anledningen skled ballen av hodet på 24-åringen.

Mot slutten av kampen overtok Stabæk det meste og gjestene greide bare sporadisk å utfordre hjemmelagets forsvarsfirer. Innbytter Elhadji Mour Samb kunne ordnet tre poeng da han headet rett utenfor stanga med drøyt ti minutter igjen å spille, men de ville vært et aldri så lite poengyveri.

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere