*Nettavisen* Sport.

Olsen om «Annan-bråket»: - De var veldig flinke til å tråkke ham på akillessenen og sparke ham ned

TØFFE DUELLER: Det var ampert ved flere anlednniger mellom Rosenborgs Ole Kristian Selnæs og Stabæk-spiller Anthony Annan. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Stabæks sportssjef antyder at RBK-spillerne har seg selv å takke for basketakene.

Mange mente Stabæk-spiller Anthony Annan burde vært utvist da han kløp Rosenborgs Ole Kristian Selnæs i brystet under semifinalen i cupen onsdag kveld.

Det var bare en av flere situasjoner hvor de to profilene var i tottene på hverandre i løpet av oppgjøret.

- Tøffe dueller
Sportssjef i Stabæk, Inge André Olsen, erkjenner at det var en tøff kamp, men sier samtidig at det ikke bare var Annan som provoserte.

- Den situasjonen har jeg hørt om, men jeg har ikke sett kampen i reprise. Jeg ser at det reageres. Jeg tør ikke si hva som er riktig å gjøre i den situasjonen. Gjennom 90 minutter samler man opp en del situasjoner, tøffe dueller. Så er det summen av det som må vurderes av en dommer, sier Olsen til Nettavisen.

- Men jeg føler at det gikk litt motsatt vei også i denne kampen. De var veldig flinke til å tråkke han på akillessen og sparke ham ned, fortsetter han, og antyder dermed langt på vei at Rosenborg-spillerne var medvirkende til å hisse opp Annan.

Klikk på bildet for å forstørre.

- PÅ GRENSEN: Inge Andre Olsen forklarer at Antony Annan spilte en tøff kamp, som var helt på grensen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

- Spilte på grensen
Stabæk-sjefen er enig med de som mener Annan spilte en tøff kamp, og at han flere ganger var «helt på grensen».

- Jeg synes at det var en tøff kamp hvor han spilte på grensen. Han får også mye juling av Rosenborg-spillerne, samtidig som han gir tilbake mye juling. Så vet jeg at det er en kontroversiell situasjon som oppstår hvor det blir massesuggesjon etter at han blir tatt.

Til VG innrømmer kampens dommer, Tom Harald Hagen, at Annan burde vært sendt i dusjen med rødt kort i løpet av kampen.

Da Annan kløp Selnæs, hadde Stabæk-spilleren allerede fått det gule kortet tidligere i oppgjøret.

På spørsmål om hva som er vanlig straff for klyping, uttaler Hagen følgende:

- Det kommer litt an på. En litt «uskyldig» klyping som denne, ville jeg vurdert til usportslig oppførsel og dermed Annans andre gule kort, hvis jeg hadde sett den, sier Hagen.

Inge André Olsen forteller at Stabæk var klar over Annans aggressive spillestil før de hentet ham tilbake til Nadderud-klubben.

- Kommer dere til å snakke med Annan om klypesituasjonen?

- Jeg vet at Bob har snakket med ham helt siden han kom hit hvilken standard Bob ønsker fra spillerne sine, hvordan de skal oppføre seg og hva som kreves. Det er samtaler han har med Annen og andre spillere som skal representere Stabæk, sier Olsen til Nettavisen.

Han vil imidlertid ikke kommentere om han tror Bradley vil ta en prat med Annan om Rosenborg-kampen.

Flere situasjoner kan diskuteres
Olsen er også tydelig på at klypesituasjonen langt fra er det eneste som kan diskuteres etter kampen.

- Jeg synes det var en tøff kamp der oppe med mange situasjoner som kan diskuteres. Jeg synes at hvis dommeren er tydelig på det (at Annan skulle vært utvist), så kan han også være tydelig på at det er en straffesituasjon som definitivt kan diskuteres, forteller Olsen.

Dommeren selv har i etterkant av kampen erkjent at det var et diskuterbart straffespark.

Rosenborg-back Jonas Svensson var på vei inn i Stabæk-feltet etter 77 minutters spill. Han kom først på ballen, før han tilsynelatende ble lagt i bakken av Stabæks Nicolai Næss.

Dommer Hagen forklarer at han er usikker på hvor mye kontakt det var mellom de to spillerne, og legger samtidig til at også Stabæks straffespark, ti minutter tidligere i kampen, kan diskuteres.

Rosenborg vant til slutt 3-2 etter ekstraomganger, og er klare for cupfinalen senere i høst.

Se en ny episode av Tippemagasinet:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=cC1b8VGi3QoVUEA1jESnKm2cFxY3OBKuTg2ryyT4DPCs_RYyqbGM9JQWnQ3hTIgH1MxG1qP5u2WZIIVvHI0NyDyiaOch07wk&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.