*Nettavisen* Sport.

Om blikk kunne drepe

Foto: AP/Scanpix

... hadde Wesley Sneijder ligget meget tynt an.

24.01.10 23:01

INTER - AC MILAN 2-0:

Hatkampen mot AC Milan startet på best tenkelige måte for José Mourinho og hans Inter. Allerede etter ti minutter ordnet spissen Diego Milito 1-0 til «hjemmelaget» på Giuseppe Meazza.

Nå blir dette altfor lett, må Wesley Sneijder ha tenkt, for et drøyt kvarter senere gjorde han sitt ypperste for å hjelpe erkerivalen.

Snakket på seg rødt
Inters brasilianske forsvarsspiller Lucio gikk i bakken etter en duell med Massimo Ambrosini midt på Milans halvdel, og dommer Gianluca Rocchi valgte å gi stopperen gult kort for filming.

Både Lucio og Wesley Sneijder regjerte kraftig på avgjørelsen. Nederlenderen var mildt sagt forbannet over avgjørelsen, og han gestikulerte og applauderte på ironisk vis mot pipeblåseren.

Belønningen ble et direkte rødt kort, og meget god tid alene i dusjen. Inter måtte dermed spille de resterende 65 minuttene med ti mann i heksegryta i Milano, til José Mourinhos frustrasjon.

Ingen konsekvenser
Sneijder kan nok derfor prise seg lykkelig over at han har lagkamerater som vet hvor målet står. Diego Milito åpnet som nevnt ballet etter 10 minutter, da han tok godt vare på en pasning fra nykommeren Goran Pandev, og omsatte den på ekte goalgettervis bak Dida i Milan-buret.

Milan håpet å utnytte at de var én mann mer i andre omgang, og gikk offensivt ut i jakten på en utligning. De svarte og røde hadde et markant press, men klarte ikke å omsette sjansene i mål.

I stedet var det Goran Pandev som igjen skulle bli sentral. I det 65. minutt skrudde makedonieren et frispark fra 25 meters hold på nydelig vis opp i vinkelen bak Milans sisteskanse.

Luke på toppen
Flere mål ble det aldri, og dermed topper Inter Serie A med 49 poeng etter 21 kamper. Ni mer enn nettopp AC Milan på andreplass. De røde og svarte har imidlertid én kamp mindre.

Dette var også Inters femte strake hjemmeseier mot erkerivalen.

José Mourinho har ikke tapt en eneste hjemmekamp i ligaen siden februar 2002 som trener for Porto, Chelsea og Milan.

PS. På overtid ble også Inters Lucio utvist.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.