RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omar Elabdellaoui og Olympiakos er historiske

HISTORISK: Omar Elabdellaouis Olympiakos har aldri hatt en stekrere sesongstart enn denne sesongen. Ni seiere av ni mulige er fasiten så langt.
HISTORISK: Omar Elabdellaouis Olympiakos har aldri hatt en stekrere sesongstart enn denne sesongen. Ni seiere av ni mulige er fasiten så langt. Foto: Adam Davy (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Det er utrolig gøy, sier landslagsbacken til Nettavisen.

Olympiakos har vunnet samtlige ni kamper denne sesongen. Det er første gang i historien, og dermed har de satt ny klubbrekord i antall seiere fra sesongstart.

Sentral i det greske laget har Omar Elabdellaoui vært.

Under ledelse av manager Marco Silva, har Elabdellaoui spilt syv kamper så langt denne sesongen for laget fra Aten. De to resterende i serien har han blitt hvilt for å være klar og opplagt til Champions League.

Stolt 23-åring
- Det er utrolig gøy. Man tenker ikke over sånn underveis, men i etterkant når man får høre det, så skjønner man at det er stort, sier Elabdellaoui stolt til Nettavisen.

Han tviler på at han kommer til å oppleve noe lignende med andre klubber senere i karrieren.

- Det er gøy å være med på, og det er ikke ofte man får vært med på noe sånn. Jeg vet ikke om jeg noen gang kommer til å være med å ha en bedre sesongstart enn jeg har hatt her, forteller den norske landslagsbacken. 

Oslo-gutten er ikke overrasket over at laget har hatt en såpass sterk start på sesongen. Han mener det ble gjort mye riktig i klubben før sesongen startet.

- Vi hadde en veldig bra oppkjøring, gode treninger, lite skader, folk var på hele veien, vi fikk en del nye spillere, og det kom en ny trener med nye ideer som passet godt med gruppa vi har her. Vi hentet inn riktige spillere, og samtidig beholdt en del fra i fjor. Det til sammen har blitt veldig bra, forklarer Elabdellaoui.

Spennende høst
Også i Champions League har Olympiakos overbevist så langt denne høsten.

Etter tre kamper står de med seks poeng og to seiere, borte mot Arsenal og Dinamo Zagreb, og fremover står utfordringene i kø for unggutten.

- Det er veldig mye som skjer fremover, mye viktig, og det er det man vil være med på. Nå går det veldig bra i gruppespillet i Champions League, og vi har gode muligheter til gå videre.

- Og på landslaget har vi veldig, veldig gode muligheter til å kvalifisere oss til EM. Det er veldig mye som står på spill og spennende tider i vente, sier han stolt.

Solid forsprang
Etter ni kamper i hjemlig serie har Elabdellaouis lag et forsprang på hele åtte poeng ned til erkerival Panathinaikos. Selv om han tror mye kan skje utover i sesongen, mener han det ser meget lyst ut med tanke på nytt seriegull med klubben.

- Det er enda veldig tidlig og alt kan skje, men det ser veldig bra ut. Vi er åtte poeng foran Panathinaikos, og etter ni serierunder er det veldig mye. Vi spiller mot de i første seriekamp etter landslagssamlingen, så da kan vi øke enda mer, sier han.

Mandag ettermiddag valgte også Panathinaikos å sparke sin hovedtrener, Yannis Anastasiou. Han fikk to og et halvt år i jobben før han skilte lag med storklubben.

Og til det norske publikum som håper på EM-plass neste sommer, kommer han med følgende positive spådom:

- Vi har troen og vi skal klare det, slår han fast.

Det er bare å glede seg til resten av høsten og vinteren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere